Cukrář.cz

Reklama



Téma "mléčná hmota na potahování dortů"


mléčná hmota na potahování dortů
Od: lelca

26.02.2007 18:17:06.
id: 1728.


Poradí mi někdo jak bych si mohla doma udělat tuto hmotu na potahování dortů? nějaký zaručený recept? tedy krom toho že bych si musela někde snáhět nějaké směsi na tuto přípravu spíš jak ho vyrobit ze suš.mléka,cukru a jiných surovin ja pořád zkouším všemožné rady a nic se mi nedaři natolik aby šel z toho udělat plát a tím potáhnout dort. Budu moc vděčná

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Nara

Vloženo: 26.02.2007 22:40:38.
ID: 1729.


Dělám tuto hmotu a jsem s ní spokojená.
20 dkg m.cukru
20 dkg suš.mléka
1 kl medu
2 kl oleje
trochu tresti
voda dle potřeby
DůKLADNĚ propracovat,jinak ztvrde.
Ať se zadaří.

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: mei

Vloženo: 25.07.2007 12:33:43.
ID: 2494.


tento recept taky vyzkouším. Jen bych podotkla, že je důležité použít sušené mléko plnotučné. Z jiného se mi to trhalo a vůbec se to nepovedlo :)

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas

Vloženo: 25.07.2007 13:03:45.
ID: 2495.


500g suš.mléka
500g mouč,cukru
20g oleje nebo 100% tuku
aroma(nebo rum )
trošku vody jen na spojení.

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:

Vloženo: 04.08.2007 12:59:49.
ID: 2628.


Jen doplním že sem vyzkoušela hodně receptů a nejlepší se mi daři a dělám ho pořád a to je stejny poměr sušeného mléka a moučkového cukru, kapku mandlového aroma a doředit vodou do té správné konzistence jinak nic a případně dobarvit....ostatní mi už tolik ani chutově nechutnali.

odpovědět

    Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas

Vloženo: 04.08.2007 20:52:48.
ID: 2629.


Myslím že záleží jaké suš.mléko používáte ,pokud plnotučné tak není tuk už nutný.
Někdo ještě přidává místo vody ,tak bílek ,ale mě se osvědčil nejvíc také poměr 1:1 a trochu mandl.ar. +pokud je potřeba trochu vody.A řádně propracovat.
S tím medem jsi nejsem tak jistá ,podle mně už tam zaniká ta mléčná chut'.
radši bych přidala kousek fondánu ,(příprava pro domácí podmínky už tady byla zmíněna a nebo se dá koupit i hotový ).

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:

Vloženo: 05.08.2007 19:59:24.
ID: 2634.


souhlasím s medem to rozhodně není ono mě to tedy nechutná vůbec spíš mi tam vadí a voda je potřeba určitě jinak se to nespojí a aroma jen malinko potom je to takové slané a divné opravdu stači malinko

odpovědět

    Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas

Vloženo: 06.08.2007 18:16:58.
ID: 2644.


mléčný marcipán dle knihy modelujeme :
300g mouč.cukru
45g 100% tuku
300g fondanu
300g suš.mléka polotučného
75g glukozového sirupu
45g vody
trochu (asi pol.lž) mandl.aroma
-vše spojit v hmotu.

odpovědět

       Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Zuzka

Vloženo: 26.03.2019 8:38:31.
ID: 14021.


Konečně zde je pro mě master cheff takto se nazývá mlecna hmota tenhle jediny je správně děkuju moc já ho zapomela

odpovědět

       Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:

Vloženo: 13.12.2020 12:29:35.
ID: 14559.


Tohle jsem asi před par lety komentovala já a znova říkám fondan a glukoza tam nesmí chybět prostě nesmí...pak je to cukr z pouti ...bleee ...výborne kdo sem dal ten recept ...tak je to správně z milionu receptu jediny

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: lili

Vloženo: 22.11.2008 14:09:18.
ID: 5489.


já dávam
270g cukru moučky
150g sušeneho mleka
50g medu
30g rozt. masla
aroma (mandle hořká)
vodu asi 2 lžíce

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: petruše

Vloženo: 03.09.2009 16:06:50.
ID: 6855.


Prosím, poraďte jak udělat mléčnou hmotu na potahování dortů se salkem.Předem moc děkuji petruše

odpovědět

    Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Gosha

Vloženo: 19.09.2009 21:28:09.
ID: 6898.


polotučné sušené mléko přesáté, 1 plechovka Salka, 3 lžíce pšeničného nebo kukuřičného sirupu, aroma a malinko vody. Vše smísíte a pokud je to tuhé namočte si ruce do vody a propracujte nebo přidejte trošku sirupu. S vodou velmi opatrně. Pokud v lednici moc ztuhne stačí malinko zahřát v MVT. Dobře se s ní potahuje i modeluje.

odpovědět

       Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: romi

Vloženo: 20.05.2010 12:11:49.
ID: 7498.


zdravím, já nahrazuju klasické sušené mléko, sušenou syrovátkou, chuťově je to hoooodně podobné.... ale rozdíl v ceně krabičky je i 50Kč :-)

odpovědět

Nadpis: poradte
Od: lulinka

Vloženo: 27.02.2010 17:59:32.
ID: 7324.


Ahojky vsem prosim vas poradte,jakym kremem ma potirat dort kdyz na ten dort chci dat potahovaci hmotu.Jednou se mi stalo ze jsem delala dort a potirala jsem ho maslovym kreme,polozila jsem na to marcipan a on se mi druhy den zacal roztikat.Jestly to bylo kremem nevim prosim poradte diky ahoj

odpovědět

    Nadpis: Re: poradte
Od: Lusy

Vloženo: 26.01.2012 19:46:22.
ID: 8406.


Ahoj, myslím si, že tím krémem to nebylo. Já používám tento krém (uvařený neslazený puding,do toho ušlehat máslo + cukr dle chuti a na dochucení rum nebo aroma) a vždycky to bylo v pohodě. Možná je to tím, že jsi neměla hmotu pořádně propracovanou a lepila ti. Měla jsi hmotu cca 1hodinu v chladnu než jsi s ní začala pracovat dál? To by mohla být také ta chyba...Víc už ti nedokážu poradit :)

odpovědět

       Nadpis: Re: poradte
Od: jarda78

Vloženo: 17.09.2012 13:10:26.
ID: 9662.


dort tece uplne z jineho duvodu, nez z toho, ze by nemela odlezeny marcipan. dort tece z toho duvodu, ze kdyz se dort potahne, a da ho do lednice, kde je velka vlhkost, tak proto tece. doporucuji dat na zadni stenu do lednice karton a pak tam vlozit dort. kdyz je v lednici velka vlhkost, tak je vlhky i krem kterym je dort omazany a proto zacne marcipan tect. takze jedna rada, dort mit v suchem chladu. ja si udelam marcipan a hned s nim potahuju, obcas tece. aůe kdyz ho dam ke kamaradce do chladaku v jednote, kde je suchy\ chlad, tak je to v pohode.

odpovědět

Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:

Vloženo: 21.01.2011 11:58:12.
ID: 7915.


poradí mi prosím někdo jak na mléčnou modelovací hmotu-stále se mi lepí na ruce.Děkuji

odpovědět

    Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: blanka

Vloženo: 05.03.2011 21:00:26.
ID: 7977.


Když se hmota lepí, znamená že je řídká a zahusti ji cukrem nebo suš. mlékom. Rozvalovat musíš mezi folii.
Ale jěstli jsi se pokoušela už různé recepty a pořád se ti nedaří, tak si kup už hotvou potahovací hmotu. Ono to vyjde cenově skoro nastejno jako když si musíš sehnat všechny suroviny. A navyše kupovaná hmota je mnohem trvanlivější a nemusíš rozvalovat mezi folii. Já osobně nejraději používám White Icing a teť jsem testovala novou hnotu Smartflex velvet - to je potahovací hmota a na modelování je Smartflex flover.

odpovědět

       Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Marta

Vloženo: 27.04.2011 11:02:44.
ID: 8050.


Ahoj,, já jsem si hmotu dřív taky dělala, ale teď si kupuju marcipán a je to paráda, krásně se s tim pracuje......jinak tu domací hmotu nemusíš válet mezi fólií, já ji podsipávala kukuřičným škrobem,, nemění konzistenci ani chuť hmoty a nelepí se,,

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.