Reklama
|
Téma "mléčná hmota na potahování dortů"
|
mléčná hmota na potahování dortů
Od: lelca
|
26.02.2007 18:17:06.
id: 1728.
|
|
Poradí mi někdo jak bych si mohla doma udělat tuto hmotu na potahování dortů? nějaký zaručený recept? tedy krom toho že bych si musela někde snáhět nějaké směsi na tuto přípravu spíš jak ho vyrobit ze suš.mléka,cukru a jiných surovin ja pořád zkouším všemožné rady a nic se mi nedaři natolik aby šel z toho udělat plát a tím potáhnout dort. Budu moc vděčná
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Nara
|
Vloženo: 26.02.2007 22:40:38.
ID: 1729.
|
|
Dělám tuto hmotu a jsem s ní spokojená. 20 dkg m.cukru 20 dkg suš.mléka 1 kl medu 2 kl oleje trochu tresti voda dle potřeby DůKLADNĚ propracovat,jinak ztvrde. Ať se zadaří.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: mei
|
Vloženo: 25.07.2007 12:33:43.
ID: 2494.
|
|
tento recept taky vyzkouším. Jen bych podotkla, že je důležité použít sušené mléko plnotučné. Z jiného se mi to trhalo a vůbec se to nepovedlo :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas
|
Vloženo: 25.07.2007 13:03:45.
ID: 2495.
|
|
500g suš.mléka 500g mouč,cukru 20g oleje nebo 100% tuku aroma(nebo rum ) trošku vody jen na spojení.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:
|
Vloženo: 04.08.2007 12:59:49.
ID: 2628.
|
|
Jen doplním že sem vyzkoušela hodně receptů a nejlepší se mi daři a dělám ho pořád a to je stejny poměr sušeného mléka a moučkového cukru, kapku mandlového aroma a doředit vodou do té správné konzistence jinak nic a případně dobarvit....ostatní mi už tolik ani chutově nechutnali.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas
|
Vloženo: 04.08.2007 20:52:48.
ID: 2629.
|
|
Myslím že záleží jaké suš.mléko používáte ,pokud plnotučné tak není tuk už nutný. Někdo ještě přidává místo vody ,tak bílek ,ale mě se osvědčil nejvíc také poměr 1:1 a trochu mandl.ar. +pokud je potřeba trochu vody.A řádně propracovat. S tím medem jsi nejsem tak jistá ,podle mně už tam zaniká ta mléčná chut'. radši bych přidala kousek fondánu ,(příprava pro domácí podmínky už tady byla zmíněna a nebo se dá koupit i hotový ).
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:
|
Vloženo: 05.08.2007 19:59:24.
ID: 2634.
|
|
souhlasím s medem to rozhodně není ono mě to tedy nechutná vůbec spíš mi tam vadí a voda je potřeba určitě jinak se to nespojí a aroma jen malinko potom je to takové slané a divné opravdu stači malinko
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: kas
|
Vloženo: 06.08.2007 18:16:58.
ID: 2644.
|
|
mléčný marcipán dle knihy modelujeme : 300g mouč.cukru 45g 100% tuku 300g fondanu 300g suš.mléka polotučného 75g glukozového sirupu 45g vody trochu (asi pol.lž) mandl.aroma -vše spojit v hmotu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Zuzka
|
Vloženo: 26.03.2019 8:38:31.
ID: 14021.
|
|
Konečně zde je pro mě master cheff takto se nazývá mlecna hmota tenhle jediny je správně děkuju moc já ho zapomela
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:
|
Vloženo: 13.12.2020 12:29:35.
ID: 14559.
|
|
Tohle jsem asi před par lety komentovala já a znova říkám fondan a glukoza tam nesmí chybět prostě nesmí...pak je to cukr z pouti ...bleee ...výborne kdo sem dal ten recept ...tak je to správně z milionu receptu jediny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: lili
|
Vloženo: 22.11.2008 14:09:18.
ID: 5489.
|
|
já dávam 270g cukru moučky 150g sušeneho mleka 50g medu 30g rozt. masla aroma (mandle hořká) vodu asi 2 lžíce
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: petruše
|
Vloženo: 03.09.2009 16:06:50.
ID: 6855.
|
|
Prosím, poraďte jak udělat mléčnou hmotu na potahování dortů se salkem.Předem moc děkuji petruše
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Gosha
|
Vloženo: 19.09.2009 21:28:09.
ID: 6898.
|
|
polotučné sušené mléko přesáté, 1 plechovka Salka, 3 lžíce pšeničného nebo kukuřičného sirupu, aroma a malinko vody. Vše smísíte a pokud je to tuhé namočte si ruce do vody a propracujte nebo přidejte trošku sirupu. S vodou velmi opatrně. Pokud v lednici moc ztuhne stačí malinko zahřát v MVT. Dobře se s ní potahuje i modeluje.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: romi
|
Vloženo: 20.05.2010 12:11:49.
ID: 7498.
|
|
zdravím, já nahrazuju klasické sušené mléko, sušenou syrovátkou, chuťově je to hoooodně podobné.... ale rozdíl v ceně krabičky je i 50Kč :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: poradte
Od: lulinka
|
Vloženo: 27.02.2010 17:59:32.
ID: 7324.
|
|
Ahojky vsem prosim vas poradte,jakym kremem ma potirat dort kdyz na ten dort chci dat potahovaci hmotu.Jednou se mi stalo ze jsem delala dort a potirala jsem ho maslovym kreme,polozila jsem na to marcipan a on se mi druhy den zacal roztikat.Jestly to bylo kremem nevim prosim poradte diky ahoj
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poradte
Od: Lusy
|
Vloženo: 26.01.2012 19:46:22.
ID: 8406.
|
|
Ahoj, myslím si, že tím krémem to nebylo. Já používám tento krém (uvařený neslazený puding,do toho ušlehat máslo + cukr dle chuti a na dochucení rum nebo aroma) a vždycky to bylo v pohodě. Možná je to tím, že jsi neměla hmotu pořádně propracovanou a lepila ti. Měla jsi hmotu cca 1hodinu v chladnu než jsi s ní začala pracovat dál? To by mohla být také ta chyba...Víc už ti nedokážu poradit :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: poradte
Od: jarda78
|
Vloženo: 17.09.2012 13:10:26.
ID: 9662.
|
|
dort tece uplne z jineho duvodu, nez z toho, ze by nemela odlezeny marcipan. dort tece z toho duvodu, ze kdyz se dort potahne, a da ho do lednice, kde je velka vlhkost, tak proto tece. doporucuji dat na zadni stenu do lednice karton a pak tam vlozit dort. kdyz je v lednici velka vlhkost, tak je vlhky i krem kterym je dort omazany a proto zacne marcipan tect. takze jedna rada, dort mit v suchem chladu. ja si udelam marcipan a hned s nim potahuju, obcas tece. aůe kdyz ho dam ke kamaradce do chladaku v jednote, kde je suchy\ chlad, tak je to v pohode.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od:
|
Vloženo: 21.01.2011 11:58:12.
ID: 7915.
|
|
poradí mi prosím někdo jak na mléčnou modelovací hmotu-stále se mi lepí na ruce.Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: blanka
|
Vloženo: 05.03.2011 21:00:26.
ID: 7977.
|
|
Když se hmota lepí, znamená že je řídká a zahusti ji cukrem nebo suš. mlékom. Rozvalovat musíš mezi folii. Ale jěstli jsi se pokoušela už různé recepty a pořád se ti nedaří, tak si kup už hotvou potahovací hmotu. Ono to vyjde cenově skoro nastejno jako když si musíš sehnat všechny suroviny. A navyše kupovaná hmota je mnohem trvanlivější a nemusíš rozvalovat mezi folii. Já osobně nejraději používám White Icing a teť jsem testovala novou hnotu Smartflex velvet - to je potahovací hmota a na modelování je Smartflex flover.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: mléčná hmota na potahování dortů
Od: Marta
|
Vloženo: 27.04.2011 11:02:44.
ID: 8050.
|
|
Ahoj,, já jsem si hmotu dřív taky dělala, ale teď si kupuju marcipán a je to paráda, krásně se s tim pracuje......jinak tu domací hmotu nemusíš válet mezi fólií, já ji podsipávala kukuřičným škrobem,, nemění konzistenci ani chuť hmoty a nelepí se,,
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|