Cukrář.cz

Reklama



Téma "Indiánek"


Indiánek
Od: Petra

14.10.2004 20:44:46.
id: 109.


Dobrý den, marně sháním recept na piškot pod indiánek. Samotnou pěnu jsem už sehnala, ale ten piškot ne. Mojí rodině tento zákusek moc chutná a proto bych se ho chtěla naučit dělat v domácích podmínkách včetně polití. Můžete mi pomoct? Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: gadgetka

Vloženo: 04.11.2004 9:04:58.
ID: 124.


piškotu se říká bufler: 6 vajec, 70 g krupicového cukru, 120 g hladké mouky

Z vajec oddělíme bílky, žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vmícháme do nich 20-30 g prosáté mouky. Bílky vyšleháme za postupného přidávání zbylého cukru na pevný sníh a lehce vmícháme prosátou mouku. Z hotové hmoty stříkáme sáčkem s hladkou trubičkou na pečicí papír nebo na tukem potřený a moukou vysypaný plech menší bochánky - buflery, které pečeme ve vyhřáté, mírně pootevřené troubě.
S hmotou musíme pracovat rychle, protože řídně. Z bílků musí být ušlehán pevný sníh - nesmí být přešlehán.

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Martin

Vloženo: 02.02.2006 0:07:06.
ID: 633.


A jak se dělá prosím ještě ten krém nahoru?
Děkuji.
Martin

odpovědět

Nadpis: Re: likerová špička
Od: Hana

Vloženo: 28.02.2005 22:33:28.
ID: 254.


Ráda bych znala recept na likérové špičky,recept na buflér znám, ale ta vrchní část a náplň se dělá z jakých surovin a jak.Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Petra

Vloženo: 08.12.2005 14:32:59.
ID: 574.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli by se nedal sehnat recept na klasické špičky.Děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: ZuSka

Vloženo: 05.02.2006 19:59:57.
ID: 637.


bilkovy krem (nehoru). bilky a cukr krupice v pomeru 1:2 (0,5kg bilku, 1kg cukru apod.), voda.
2/3 cukru a trochu vody (aby se vsechen cukr namocil) dame varit v hrnci. Az se zacne varit, dame slehat bilky se zbytkem cukru. Rozvar svarime na silny let (z drateneho ocka po namoceni vyletava retez bublinek) a POMALU vlijeme do bilku za staleho slehani. Nechame vyslehat do tuha a pak sackem s hl. trubickou strikame na vyse zminene buflery do ctyr pater.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Indiánek
Od: Dana

Vloženo: 05.03.2006 14:43:47.
ID: 695.


Dobrý den neposlal by mi někdo prosím recept na pěnu do indiánků?Díky.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Rozinka

Vloženo: 11.05.2006 17:17:40.
ID: 853.


Prosím, poraďte jak pak ten bílkový sníh už nastříkaný do 4 pater nechat ztuhnout, aby se indiány dobře máčely v čokoládě? Aby nepadaly?
Nebo se polévají čokoládou? (Mě to nejde omočit v čokoládě - padá to, i když je sněhová hmota tuhá a studená).
Děkuji za radu.

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Johny

Vloženo: 13.05.2006 15:19:09.
ID: 854.


A zkoušela jste tu čokoládovou polevu naředit ztuženým pokrmovým tukem?

odpovědět

       Nadpis: Re: Indiánek
Od: Rozinka

Vloženo: 14.05.2006 14:07:33.
ID: 859.


Děkuji, zkusím to. Mám ale obavu aby pak čokoláda rychle neměkla, když zákusky jsou chvílí na stole.
Ale díky. Zdravím.

odpovědět

          Nadpis: Re: Indiánek
Od: Johny

Vloženo: 14.05.2006 20:48:45.
ID: 865.


Zkuste to a kdyby byly nějaké problémy dejte vědět do poradny a zkusíme to nějak dořešit. Přeji mnoho úspěchů!

odpovědět

       Nadpis: Re: Indiánek
Od: KykLdJdmEiPNdwma

Vloženo: 17.03.2012 17:56:53.
ID: 8525.


Se5 roligt att se att du fsakiktt provade receptet och att du gillade det.Det e4r ff6rve5nansve4rt gott ff6r en se5dan enkel insats.Kram

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Bára

Vloženo: 14.10.2006 21:32:28.
ID: 1342.


Dobrý den,potřeovala bych vědět,jak se na indiánky lije čokoláda,jestli je za potřebí nějaká nádoba,děkuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Helena

Vloženo: 15.10.2006 8:40:23.
ID: 1343.


Indiánky se namáčejí v roztopené čokoládě, v hlubší úžší misce, chytne se za bufler, špičkou dolů do čokolády a namáčejí se celé, nesmí být vidět ta bílková hmota i bufler. Pracuje se rychle, aby indián nespadl. Popř. když je málo čokolády tak se namáčejí zešikma a v čokoládě se otáčejí, ale spodek buflerů má zůstat čistý. Pokládají se na odkapávací mřížku.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Werunkas21

Vloženo: 13.08.2007 17:41:55.
ID: 2719.


Sněhové indiánky

7 vajec,13 dkg cukru krupice,15 dkg hladké mouky,moučkový cukr na posypání.
Bílkový sníh:3 bílky,6 dkg cukru krupice,15 dkg moučkového cukru.
Zdobení:15 dkg čokoládové polevy,cukrové kytičky.
Bílky vyšleháme s polovinou cukru krupice na pevný sníh.Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny.Obě hmoty spojíme a nakonec zlehka vmícháme prosetou hladkou mouku.Těsto naplníme do cukrářského sáčku a sladkou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé piškoty,které slabě poprášíme moučkovým cukrem.pečeme nebo spíše sušíme asi 20 minut.V horké vodní lázni šleháme asi 10 minut bílky s cukrem až se prohřejí,pak odstavíme,přidáme moučkový cukr a šleháme do vychladnutí.Hotový sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na vychladlé piškoty.Indiánky necháme asi 30 minut zaschnout a potom je namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy.Ještě před ztuhnutím ozdobíme cukrovými kytičkami.


odpovědět

Nadpis: Pevný sníh
Od: Martin

Vloženo: 05.03.2008 12:47:00.
ID: 4224.


Vím, že můj dotaz je úplně hloupý a pod Vaši úroveň, ale potřebuji vědět, co to znamená pevný sníh, popřípadě jak se dělá?Děkuji.

odpovědět

    Nadpis: Re: Pevný sníh
Od: Johny

Vloženo: 06.03.2008 17:50:52.
ID: 4236.


Pevný bílkový sníh znamená, že se bílky (s odpovídajícím množstvím cukru krupice) šlehají, až do té doby, kdy vytáhnete metlu ze sněhu a vzniklá "špička" krásně zůstane nahoru. Je dost těžké to takhle popsat.
Jinak tento dotaz nepovažuji za nijak podúroveň, naopak je to velmi dobrý dotaz. A navíc, proto je zde poradna, abyste se na to, co nevíte, zeptali. My vám zde rádi všichni poradíme.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Helena

Vloženo: 05.03.2008 14:35:13.
ID: 4225.


Martine vůbec se neptáte hloupě, každý jsme nějak začínali, a od toho tady ta poradna je, abychom si navzájem poradili. Takže teď pevný sníh na indiánky trochu rozepíšu:
20 Dg cukr krupice
5 Dg bílky
5 Dg ovocný protlak (červená marmeláda)
5 Dg voda
2/3 z dávky krupicového cukru svaříte s vodou (pokud máte teploměr tak na 115 ct.C), jinak se dívejte jak se budou dělat bubliny, těsně vedle sebe a budou praskat, ale budou praskat dosti pomalu, tzn. prvně se udělá bublina a po chvílí praskne, no chce to cvik.(Když si uděláte drátěné očko, smočíte do vody, fouknete do očka, tak se udělá takový řetěz bublinek za sebou).
Mezitím jak to začne vařit, tak dejte bílky do šlehací mísy, přidejte marmeládu ,šlehejte a přisypávejte zbytek - 1/3 ckrupic. cukru, šlehejte do konzistence tuhého sněhu, pak zpomalte chod šlehače na pomalejší a malým praménkem nalévejte horký správně svařený cukr, až ho tam celý vlijete, tak přidejte opět na rychlejší stupeň a šlehejte dosti dlouho, až vám na šlehacích metlách nebude špička sněhu klesat dolů.
Pak hned stříkejte na buflery nechte opět ztuhnout a pak máčejte v čokoládě.
Když nebudete něčemu rozumět tak se ozvěte.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od:

Vloženo: 06.03.2008 15:32:47.
ID: 4233.


Jen bych dodal že marmeládu je třeba trochu poředit, aby tekla, ne moc. Než se zalévá horký roztok cukru, musí být hmota perfektně vyšlehaná, jinak už se to nezachrání. Je třeba šlehat opravdu dlouho. Přešlehání nehrozí, díky cukru a protlaku.
Karlos.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Petra

Vloženo: 22.04.2008 23:06:57.
ID: 4587.


Děkuji všem z poradny jak to tady pěkně vše popisují.
Já je dělala poprvé a dobrý za půl hodiny už nebyly.
A teď mě požádala sestra abych jí je udělala na svatbu.
Opravdu jste mi pomohli s výrobou.Nikde jinde jsem takový popis nenašla. Moc děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: jarek

Vloženo: 25.04.2008 14:35:45.
ID: 4604.


já vaše přízpěvky taky rád , studuji sice na cukráře , ale vaše příswpěvky jsou taky dobré

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Soptík1

Vloženo: 09.05.2008 22:33:18.
ID: 4667.


jaký je prosím rozdíl mezi receptem na krém s cukrovým rozvarem nebo bez něj? přije mi to totiž jako stejné a bez cukrového rozvaru přeci jen jednoduší ve finále stejné?
Nebo se mílím? jaký je rozdíl mezi těmito krémy?

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Johny

Vloženo: 10.05.2008 9:52:06.
ID: 4669.


Bílkový krém připravený s cukerným rozvarem je rozhodně stabilnější, než pouze bílkový sníh. Navíc cukrový rozvar se připravuje proto, že bílky jsou schopné při šlehání pojmout a rozpustit pouze určité množství cukru. My ale potřebujeme, aby bílkový sníh pojmul cukru více a byl stabilnější, proto se připraví cukerný rozvar (kde se cukr rozpustí - rozvaří) a poté se přidává do bílkového sněhu.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Adeeel

Vloženo: 12.10.2009 12:31:58.
ID: 6948.


Heh..jak zajimavý...=))..vubec to nechapu a to jsem uz skoro dva mescie na cukrarce=D=D=D..jaky byli zacatky vase??

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Johny

Vloženo: 13.10.2009 20:44:34.
ID: 6955.


Z toho si nedělejte, dva měsíce, to se člověk nestačí ani rozkoukat, natož aby něco pořádně pochopil. Co můžu říci z vlastní zkušenosti, pořádně člověk vše začne chápat, až když se dostane do provozu a musí začít pracovat samostatně, ale to vše přijde postupně.
Přeji úspěšné studium a ať Vás hlavně cukrařina baví.

S pozdravem Johny.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek
Od: Rady

Vloženo: 20.01.2016 23:30:59.
ID: 13219.


Dobrý den, nevíte jak se dělají indiánky, které mají uvnitř křehkou čokoládovou trubičku se šlehačkou? Zbylá náplň je stejná jako u klasického indiánku. Zajímal by mě postup napadlo mě udělat valeček ze šlehačky dát ho nějak na špejli a omáčet ho v čokoládové polevě a bufler naplnit trubičkou na špičky, vložit dovnitř trubičku z čokolády se šlehačkou a dodělat čepičku?

odpovědět

    Nadpis: Re: Indiánek
Od: Huska

Vloženo: 13.02.2016 6:37:50.
ID: 13237.


Krásný den, tak jsem to prozkoumal a udělal bych to obráceně- trubičkou na špičky nastříkat sníh na indiány, omočit v čokoládě a nakonec naplnit šlehačkou.

odpovědět

Nadpis: Re: Indiánek - křupavá čokoládová krusta
Od: Šárka

Vloženo: 20.03.2017 14:44:12.
ID: 13583.


Zdravím. Indiánek a dlouhý lékořicový pendrek jsou jedny z mých oblíbených vzpomínek na dětství. Dřív byla na indiáknu pevná čokoládová krusta a zajímalo by mne, jestli je tu někdo, kdo ví, jak na ni. Indiánky miluji do teď, ale bez ní to není ono. Děkuji!

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.