Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: fondanova poleva na veterníky'

Od: karlos

Vloženo: 18.02.2013 16:14:28

Možná byla poleva příliš řídká... těžko říct. Teplota nahřívaného fondánu by tuším neměla překročit 40 C. Na obarvení fondánu se používá kulér. Jeto jednoduché, poměr cukru a vody je zhruba jedna ku jedné váhově, a do cukru, který se utaví v tmavý karamel, na hranici přepálení, se zalije horká voda a směs se uvaří až je karamel rozvařený ve vodě. Po vychladnutí je to tmavý sirup. Ten se dává do fondánu od oka, aby to mělo tu správnou barvičku, ještě před doředěním vodou.
Fondán obecně saje vlhkost ze vzduchu v chladničce např., ale nic zvláštního by se s korpusem dělat nemělo. Možná byl po upečení moc vlhký, nebo navlhnul skladováním. Vršky větrníků se dají lehce dosušit v pootevřené troubě zapnuté na minmální teplotu, ale v praxi se to neděje.
Karlos.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.