Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: fondanova poleva na veterníky' |
Od: karlos |
Vloženo: 18.02.2013 16:14:28 |
Možná byla poleva příliš řídká... těžko říct. Teplota nahřívaného fondánu by tuším neměla překročit 40 C. Na obarvení fondánu se používá kulér. Jeto jednoduché, poměr cukru a vody je zhruba jedna ku jedné váhově, a do cukru, který se utaví v tmavý karamel, na hranici přepálení, se zalije horká voda a směs se uvaří až je karamel rozvařený ve vodě. Po vychladnutí je to tmavý sirup. Ten se dává do fondánu od oka, aby to mělo tu správnou barvičku, ještě před doředěním vodou. Fondán obecně saje vlhkost ze vzduchu v chladničce např., ale nic zvláštního by se s korpusem dělat nemělo. Možná byl po upečení moc vlhký, nebo navlhnul skladováním. Vršky větrníků se dají lehce dosušit v pootevřené troubě zapnuté na minmální teplotu, ale v praxi se to neděje. Karlos.
|
|
|
|
Dnes je středa středa 9. října 2024
svátek slaví Štefan a Sára, zítra Marina
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|