Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Proč končí cukrárny?'

Od: Pavel

Vloženo: 14.03.2012 21:21:29

Pane kolego "Dortíku". Vašich všech 6. bodů vystihlo skoro na 100% vše, co dnes obnáší zřízení a provoz malé cukrárny. Sám jsem tohle zažil před sedmi lety, kdy se mi také splnil sen mít malou cukrárnu. Dnes s odstupem doby a po zkušenostech bych již do toho nešel. Vyhrál jsem v "obálkové metodě" nájem na lukrativním místě prostory bývalé prodejny centru, v majetku města. Byla to sázka do loterie. Bylo tam nutno vyřešit a uskutečnit spoustu úprav a to ve vlastní režii, tak aby vše vyhovovalo hlavně hygienickým požadavkům a provozu. A tím to vše začalo. Musel jsem mít projekt, schválení od všech možných institucí atd. Po skoro šesti měsících úprav a kolaudaci, nákupu vybavení, nájmu, se investovaná částka vyšplhala k 700.000,- a otvírali jsme!
I když to byla opravdu malá cukrárna, 20míst, v létě +dalších 20 snažili jsme se nabízet vše, co patří do klasické cukrárny. Bohužel možnost vyrábět sami zákusky jsme neměli, rozhodli jsme se pro dodavatele, který však nabízel cca 150 druhů. Mohli jsme si takto dovolit mít každý den ráno dovoz čerstvých zákusků v jakém koliv množství a to i v sobotu. Dorty nevyjímaje. Denně jsme nabízeli cca 50 druhů zákusků i s Dia. Jinak standartně, kvalitní kávu, nápoje alko i nealko, cukrovinky, chlebíčky, bonboniéry, zmrzlina v sezónu, balíčky, to vše ve velkém výběru. Dvě prodavačky, na které bylo spolehnutí, vše perfektně zvládaly. V sezónu pak na prodej zmrzliny brigádnice. Samozřejmě jsme spolu s manželkou zajišťovali i my chod cukrárny. Byla to řehole od rána do večera, ale s pocitem radosti se spokojenými zákazníky. Kdo tohle zažil, ví, že všechny starosti kolem zřízení a provozu i byť malé cukrárny jsou opravdu velké. Jak se tady kolega opravdu výstižně zmiňuje. A taky ta závist. Nakonec to dopadlo po třech letech tak, že po mé dlouhé nemoci, kdy vše musela zajišťovat manželka, jsme bohužel s cukrárnou skončili. Tohle je tak ale opravdu jen ve zkratce co nás potkalo milého i nemilého při provozu cukrárny.
Takže co dodat na závěr ... ?


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.