Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Čokoláda na bonbóny'

Od: xoxo

Vloženo: 20.12.2010 10:22:02

Dobrý den,
mám za sebou první pokusy s domácí výrobou pralinek. Při temperování čokolády používám teploměr a řídím se údaji výrobce, na jakou teplotu max rozehřát a na jakou zchladit. Přesto se mi na povrchu bonbonů, tu více, tu méně, někdy vůbec, tvoří tukový květ. Rozehřívám v mikrovlnce, dávám bacha, aby čokoláda nepřišla do kontaktu s vodou, chladím na mramorové desce. Používám čokoládu Lubeca, bloky. V mikrovlnce rozehřívám po 30 vteřinách, promíchávám, když už se blíží cílová teplota, volím kratší intervaly. Tukový květ může být způsoben jen vodou nebo i něčím jiným? Používám formy na pralinky z tvrzeného plastu, či co to je za materiál. Ještě dodám, že tukový květ je nejvíce viditelný na kulatých pralinkách (čokoládové dutinky), na pralinkách z formy jde vidět zřídka a jedná se o malinkaté útvary, kdežto na kulatých pralinkách jsou obloukovité čáry v nižších částech kuličky. Můžete mi prosím poradit, kde dělá soudružka z NDR chybu? Děkuji


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 9. listopadu 2024
svátek slaví Bohdan a Jezevec má narozeniny, zítra Evžen

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.