Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: měknutí laskonek'

Od: Johny

Vloženo: 11.12.2010 22:19:07

Zdravím Ivanko,

zde je receptura na krém, který mám ještě z dob, kdy jsem se učil. Uvařený krém se nechá vychladnout a poté se přidá máslo v poměru 1 : 1 když děláme máslový krém, a 1 díl másla na 5 dílů krému když připravujeme žloutkový krém např. na věnečky.


Základní žloutkový krém -

Receptura:

0,660 kg voda, 0,070 kg sušené mléko, 0,170 kg cukr krupice, 0,100 kg krémový prášek (Gustin - kukuřičný škrob), 0,055 kg žloutky tekuté (není nutné), 0,020 kg vanilkový cukr

- 4/5 vody + sušené mléko + cukr krupice -> krátce prošleháme a uvedeme do varu

- zbylá 1/5 vody se prošlehá s krémovým práškem a žloutky -> nalijeme do předešlé vařící směsi a řádně provaříme – nesmí mít škrobnatou příchuť

- po skončení varu vmícháme vanilkový cukr


Laskonky

bílky 0,160 kg, cukr krupice do bílků 0,120, cukr krupice na rozvar 0,240 kg, voda na vaření cukru 0,100 kg, cukr moučka 0,100 kg, mandle jemně strouhané (kešu) 0,220 kg

Ty laskonky vám neměknou proto, že do hmoty dáváte oříšky místo kokosu, to nemá na ono vlhnutí vliv, alespoň ne podstatný. Korpusy je nutné řádně vysušit, měly by "zvonit".
Vlhnutí může být zapřičiněno nadměrně velkou vlhkostí v lednici.

Též přeji hodně úspěchů, šťastné a pohodové Vánoce ... :-)

Johny



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.