Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu'

Od: Karlos

Vloženo: 13.07.2010 8:47:19

Ahoj. Myslel jsem si že je tu cenzura vlastníků stránek, a ptoto člověk musí čekat než se příspěvky umístí do vlákna, ale když čtu předposlední příspěvek tady....kupodivu...asi to tak není.....
Měl bych dotaz pro cukráře na výrobu turmedu a košického medu. V receptuře je, že se 30 % cukru rozšlehá s bílky a zbytek se svaří a td a td. Je tu ale problém. Vzhledem k velkému množství sukru krupice je i oněch 30% do bílků strašně moc. To se prostě nemůže rozšlehat tohle to. Šlehal jsem to docela dlouho, protože se mi jedna várečka už nepovedla, ale bohužel ani podruhé se mi nepodařilo zbavit se tzv. "zrnek písku chrastících mezi zuby". Horký roztok na 147, 5°C to už prostě nezachrání, a v hmotě která je jinak chutná, jako turecký med, je ona celkem výrazná vada, nerozpuštěná zrníčka krupicového cukru. Jak to ale ti cukráři teda dělaj? Košický med jsem jednu dobu kupoval častěji, a zmíněný pocit písku mezi zuby jsem nikdy neměl.........
Díky pokud poradíte....kdokoliv.
Recept na tvrdý turecký med známý z poutí by se také hodil.
Karlos


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.