Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Dobra rada nad zlato'

Od: Johny

Vloženo: 23.5.2010 10:04:37

Zdravím Mariko, no není moc jednoduché radit takto virtuálně. No tak základem problému může být hodně - buď může být těsto koláče málo propečené, pak těsto padá. Pokud už je např. tmavý, ale není upečený, doporučuji snížit teplotu a prodloužit čas pečení. Další věcí by mohlo být "klepnutí" s koláčem po vytažení nebo rychlé ochlazení koláče po vytažení.
Co se týče vyvalování lineckého, z toho si nedělejte vůbec hlavu, protože to se stává i nám profíkum ... :-) tedy alespoň mě tedy jo ... pokud byste chtěla dosáhnout stejné tloušťky, mohla byste si přiložit na okraje těsta tenké "laťky" a ty by vám zaručily, že těsto bude stejné tloušťky, protože váleček by jezdil po jejich hraně (tato metoda se používá hodně pro vyvalování marcipánu na krájení na bonbóny). Jinak hodně provozů využívá provalovací stroje, kde není problém dosáhnout stejné tloušťky po celé ploše vyvalovaného těsta. :-)))

Přeji krásný den, Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek 25. června 2021
svátek slaví Ivan, zítra Adriana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.