Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Perníkové koření'

Od: Pavel

Vloženo: 21.02.2010 18:44:04

Pěkný den.

Potřebuji upéct perník na figurky a nemohu najít ten pravý (po stěhování od exmanželky :( ). Těsto dělala exmanželka a já jsem dělal domečky, figurky, ..., zdobil jsem cukrovou polevou, čokoládou, ... .
Nejvíce je mu podobný "Vánoční perníkové stromečky", ale jaké perníkové koření se musí použít. Co dělám normální perník polévaný čokoládou, např. ke kávě, tak tam dávám kypřící prášek do perníku.
To asi do tohoto receptu není to pravé "ořechové". Existuje jiné perníkové koření? Nemohu ho v běžných supermarketech sehnat a když se zeptám, koukají na mne divně :) .
Jinak NATRON je "kalium natrium - bikarbonat", "soda bicarbonata", prostě jedlá soda. A ne hydroxid sodný !!! Ono dávat do těsta louh sodný asi není moc dobré.

Pavel


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.