Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávové zrna' |
Od: Helena |
Vloženo: 23.03.2006 16:43:57 |
Recept na kávová zrna: 11 Dg cukr moučka 3 Dg sojová mouka 15 Dg tuk (margarín) 18 Dg cukr. poleva (čokoláda na vaření) 5 Dg ztuž. pokrmový tuk 2,5 Dg kakao 20 Dg voda 1,5 Dg káva (suchá, nezalévaná) Kromě kávy a cukrářské polevy vše smícháme v kastrolu na sporáku, asi 1 minutu svaříme, pak odstavíme a vmícháme nakrájenou polevu a kávu. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Druhý den tuto směs vyšleháme do krému (nabyde to) a zdobičkou s hladkou trubičkou děláme takové tvary jako dvě závorky - jedna jakoby před větou a druhá za větou: (). Necháme ztuhnout. Tyto tvary pak obalíme v marcipánu, malíčkem uděláme uprostřed přes celé zrno dlouhý důlek a celé to smočíme v čokoládě pomocí vidliček. A je hotovo. POkud nejste zručná v dělání tvaru, tak si z moduritu udělejte formu. Prvně z moduritu si udělejte zrno a vytlačte ho do druhého moduritu, zahlaďte a uvařte. (Já to mám taky, dokonce 3 velikosti). Tento recept je správný, učili jsme se to ve škole (cukrářské). Pozor při balení hmoty do marcipánu - měkne to. Druhý způsob - lehčí, taky dobrý: smetana ke šlehání + kakaová poleva (nebo čokol.) se svaří + káva, nechá do druhého dne v chladu a druhý den se vyšlehá. Já dávám na 1 šlehačku půl čokolády. Udělané tvary musíme nechat dlouho ztuhnout (protože je to trošku řidší než předešlý recept). Z toho množství co je uvedeno v 1. receptu je asi 20-25 zrn. Záleží na velikosti. TAK MNOHO ZDARU! |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 10. října 2024
svátek slaví Marina, zítra Andrej
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|