Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marcipán (falešný i pravý)'

Od: samyca

Vloženo: 14.12.2009 18:21:11

Záleží jak velký dort budete dělat. Já dělám potahovací hmotu následovně: 5dkg sušeného mléka, 10 dkg moučkového cukru, lžíce Hery nebo jiného tuku, lžíce medu, pár kapek mandlové tresti. Všechno pořádně propracovat a při propracování si mazu ruce tukem, aby se hmota nelepila. Propracovávám tak dlouho, dokud není marcipán krásně vláčný, hladký a lesklý. Na menší dort bych řekla, že budete potřebovat tak 5 těchto dávek. Mně už se to špatně odhaduje, já když mám čas, tak dělám marcipán a pak ho nechám zabalený v igelitu a uzavřený v plastové dóze. Dorty dělám totiž každou chvilku, takže se rychle zpracuje. A i kdyby ne, takhle uskladněný v lednici vydrží klidně půl roku.í


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.