Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Jak správně nazývat "Základní žloutkový krém"?'

Od: Lucie

Vloženo: 07.11.2009 9:13:39

Chtěla bych se zeptat jak bychom měli aktuálně správné nazývat "Základní žloutkový krém" do kterého se již podle hygienických předpisů žloutky nesmí dávat. A tedy podle zákona (nevím přesně číslo) nemohou být "žloutky" ani v názvu. Logicky mi přijde jej nazývat jen "Základní krém". Ale jak potom správně pojmenovat ˇŽloutkový krém máslový" - na věnečky nebo ovocné koše. (ne Máslový krém na dorty). Ptám se proto, že v učebnicích a literatuře, které mám k dispozici je stále staré názvosloví a na některých školách se vytváří interní názvy, což nevím jestli je správné učit. Vím že se dnes již nemusíme držet norem a každý výrobce si může stanovit vlastní receptury, ale toto mi přijde jako základ, který by měli znát všichni cukráři stejně.
Takže bych se chtěla zeptat jestli jsou určené nějaké nové názvy nebo jestli se třeba v celé záležitosti mýlím a žloutky se mohou dávat a tedy jestli stále platí lidově řečeno "žlouťák" atd.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.