Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Medovník'

Od: alois jjiráček

Vloženo: 27.10.2009 12:10:23

Medovník,
je moderní název dortu, který se vyráběl v době, kdy ještě nebyl znám cukr-sacharoza.
Dorovou hmotu, kterou upečete výměnou medu za cukr. Medu musíte dát o 20 % více, Dort dostane charakteristickou barvu po medu. Můžete ochutit dle lib. Do osmnáctého století byly všechny dorty medovníky
Dnes se ovšem dělá s medovníky věda.
Nejlepší medovník je podle dnešního receptu ořechový korpus medový.
Část medu (50%) lze nehradit glukosou,nebo invertním cukrem jemně karamelovým. Tak jako se nedělá věda s upečním piškotového korpusu, neměl být problém s upeční tzv. medovníku.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.