Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: Zuzi

Vloženo: 01.09.2009 19:04:12

Dobrý večer. Dneska jsem dělala marlenku a můžu vám říct že jsem byla unešena. Než jsem stačila udělat krém tak mi kluci ty placičky stapali i bez krému. Byly nadýchane a chutově skoro podobné tomu pravému. Já davam místo masla do těsta heru, říka se že z hery je vynikajíci těsto a je to pravda:-)
Napíšu Vám pro jistotu recept od mé kamarádky:
1 hera
300g cukru krupice
3 vejce ----vyšlehám a přidám
1 lžičku sody
3 lžíce tmavého medu
nakonec přimícham 400g hladké mouky extra.

Těsto je docela roztíratelné ale musíte si pohrát. Připravíte si pečíci papíry a stěrkou roztíram asi 5mm silné plátky vložím na plech a okraje pečícího papíru trošku přesahují. Mam jen skušenosti s pečicim papírem takže nevím co to udělá když se to hodí jen na plech. pečeme jen chvilku až zezlátne povrch. a pak to z plechu sundám s pečícim papírem nakrojím na 4 díly a sundám s pečíciho papíru. No a krém z kondenzovaného mléka jak píši ostatní a nahoru malinko seřízle okraje upečeného těsta které rozdrobíme.
Tohle je moje skušenost a musím říct že nam to moc chutnalo. no a jak to dopadlo? Krém jsem měla hotový a já musela péct další pláta těsta ale ty už se mi podařilo slepit krémem než to pak zase všechno kluci stapali:-))

Jinak se omlouvam pravopis píši to v rychlosti.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.