Reklama
        
           
           
            
            
            
            
            
            
          
          
          
           
        
                     
                     
                     
       | 
      
      
      
Přidat příspěvek do diskuse
 
 
 
 
 
  
    
    
  
    | 
     Odpovídáte na příspěvek 'Re: RAKVIČKY'  | 
   
  
    | 
     Od: Marek  | 
    
     Vloženo: 13.08.2009 21:07:15  | 
   
  
    Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně rakviček.Pracuji v cukrářském provozu,kde vyrábím i rakvičky.Pokaždé jsou rakvičky jiné,někdy pěkně hladké,rovné,jindy zase křivé popraskané plné puchýřů.Přitom receptura je pořád stejná,šlehám ji stejnou dobu(15 minut),peču je při stejné teptotě tzn.sázím do pece při 170st a až naskočí snížím tepotu na 110st a peču je asi hodinu.Při plnění sáčkem hodně moc záleží na stejnoměrmém nastříkání.Stačí trochu v některém místě více přitlačit a už je korpus křivý.Tak proto přidáváme do hmoty i vodu,aby se hmota lépe rozlila ve formičce a byla rovná.Ale i to někdy nepomůže,i když hmota vypadá pěkně rozlitá,po upečení jsou křivé a plné puchýřů. Čím to tedy může být,že na jsou korpusu puchýře a bubliny po upečení.Nemůže to být třeba surovinami,špatným cukrem či žloutky nebo pečením.Máme u nás boxovou horkovzdušnou pec na vozy.Nebo pozměnit recepturu či přidat jiinou surovinu.Četl jsem,že do hmoty se dává mouka,my ji dělámě poze ze žloutků,bílků a mouč.cukru.Jednou jsem zkoušel přidat trochu hladké mouky,ale také byly puchýře a bubliny. | 
   
 
    
     | 
   
 
  
 | 
 
 
 
       | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
          svátek slaví Karel, zítra  Miriam
         
       
          
            
            
            
            
          
                
        Top 5 měsíce
        
          Reklama
           
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
       |