Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kde jsou cukráři?'

Od: Johny

Vloženo: 01.06.2009 18:30:45

Jani souhlasím s Vámi, že kdysi bylo, že dostat se na cukrářský obor, bylo těžké a skládali se talentové zkoušky.
Už když jsem šel na tento obor já, brali všechny a možná podle toho to tak začalo vypadat. Každá škola teď hamouní co nejvíce oborů, aby bylo co nejvíce peněz, ale jak to pak vypadá? Nechal bych opravdu jen pár škol, kde by se cukrařina učila a bylo by, stejně to tak do času dopadne.
Druhou otázkou je, jak takováto holčina může dostat výuční list? To už nejsou záverečné zkoušky?!!!!!!!!!! Já si pamatuji, že za nás to bylo vše jinak, nikdo nám neradil, byly jsme vychováváni k samostatnosti, protože naše mistrové dobře věděli, že na provozech nám nikdo za hýžděmi stát nebude, aby nám stále radil. Také ne všichni dostali vyúční list na poprvé. A proto si také myslím, že my jsme dostali ještě ty správné poctivé základy cukrařiny, která v těcho dobách byla ještě alespoň trochu poctivá - z másla, oříšků, z pravého griliáže, čerstvě upečených korpusů ....





Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.