Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: minizákusky'

Od: Johny

Vloženo: 26.04.2009 22:34:01

Zdravím Lenču,

co se týče šlehačky, je to u nás bída. Sehnat kvalitní alespoň 33% šlehačku je zázrak. Když překládám receptury z Aj, jsou zde používány i mnohem tučnější druhy smetany, ale o tom si zatím můžeme nechat zdát. Jednou z možností je ztužit šlehačku želatinou. Moudrá kniha píše - na 1 litr šlehačky použijte 10 g želatiny a 60 ml vody. A co je psáno, to je dáno :-)

Nevím jak myslíte, že byl korpus mokrý. Pokud byl korpus mokrý nebo mazlavý, není dopečený. Pak by mohl být mokrý na povrchu a to tehdy, pokud navlhla kůrka sypaná moučkovým cukrem. Zkuste mi případně malinko blíže popsat, jak myslíte že byl vlhký. Je pravdou, že někteří cukráři bezé pláty před pečením nesypou moučkovým cukrem, aby jim poté kůrka korpusu nevlhla, ale já jsem s tím problémy nikdy neměl, takže já je sypu.

Ať se daří sladké dílo, Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.