Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel'

Od: Johny

Vloženo: 08.04.2009 23:18:18

Zdravím paní Hav.

No pro výrobu spirálek je velmi mnoho způsobů. Lze tvořit spirálky taháním z hmoty isomaltu pod lampou, lze nabírat isomalt "sirupovité" konzistence na lžíci a pomalu otáčet tyčkou, kdy se nám tvoří spirálka, zkuste použít i metodu se sáčkem .... asi bude nejlepší, co komu vyhovuje. Opravdu je nutné to vyzkoušet a "chytnout" správný grif.
Na videích na internetu a na fotografiích v knihách, je nejčastěji používana metoda se lžící, kdy se rozehřátý isomalt v pánvičce zchladí ve studené vodní lázni, nechá se ještě chvíli stát až dosáhnete sirupovité konzistence, poté se hmota nabírá lžící a tvoří se spirálky.
Já osobně používám pro tvorbu spirálek např. vařečky, které mi nepatrně před prací pro jistotu namastím, ale přebytečný olej otřu.
Na jednom videu ze Španělska cukrářka používala ocilku. Pozor však na kónické zůžování tvořítka, aby vám šla spirálka poté ztáhnout dolů. Nejoptimálnější jsou rovná tvořítka.
Bohužel je dost těžké to popsat takto po internetu, ale snad to alespoň malinko pomůže.

Spirálkám zdar, Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.