Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel' |
Od: Johny |
Vloženo: 04.04.2009 22:03:50 |
Ado, aby se vám podařila dodržet právě ona bílá barva, co takhle použít právě onu zmiňovanou moderní náhradu za vařený cukr, Isomalt (Isomaltové perly). Ten pouze rozpustíte, necháte krátce zpěnit a je hotovo. Jinak perleťového lesku se u karamelu nedosahuje rozmícháváním vidličkou, ale protahováním pod lampou s infražárovkou. Co se týče karamelu vařeného klasickou cestou, teplota by měla být v rozmezí kolem 160°C, po dosažení požadované teploty je třeba pánev s karamelem okamžitě ochladit v chladné vodní lázni, aby se zabránilo dalšímu vaření rozvaru.
S pozdravem Johny |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|