Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: bílý karamel'

Od: Johny

Vloženo: 02.04.2009 23:14:34

Vážený Jarku,

postup pro vaření karamelu jsem záměrně neuvedl, protože by to bylo na delší psaní, do kterého se opravdu pouštět nebudu, a to ze dvou důvodů. První - kolem přípravy karamelu je celkem obsáhlá problematika. Druhý - nejsem natolik zběhlý ve vaření karamelu klasickou cestou, abych se o tom takto mohl rozepsat a případně odpovídat na vaše další případné dotazy týkající se problematiky kolem.
Jak jsem již v jednom z příspěvků uvedl, je nejlepší absolvovat kurz na přípravu karamelu a následně modelování z karamelu. Bohudík jsou tyto kurzy poměrně dost dobře dostupné.
Pokud je mi známo, v dnešní domě se karamel připravený klasickou cestou skoro na modelování nepoužívá, příprava je celkem zdlouhavá a je k tomu zapotřebí opravdu kvalitní cukr.
Dnes jsou na trhu suroviny, které nám nejen zkracují přípravu "karamelu" a výsledek je dá se říci stabilnější kvality. Jedná se o tzv. Isomaltové perly (Isomalt), je to v podstatě umělé sladidlo. Příprava spočívá v rozehřátí uvedné suroviny, a následuje použití - buď stříkání ozdob pomocí papírového sáčku nebo následném protažení "cukru" a modelování pod lampou, nebo tvorba spirálek ...
Jinak karamel se používá jak k přípravě cukrářských výrobků (Croquembouche - francouzská specialita ...), ale ve velké míře je používán k dekoraci dortů, minidezertů, petit fours ...

S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.