Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Co se žloutky?'

Od: Hav

Vloženo: 03.02.2009 10:27:28

Neuvádíte, zda máte přebytky v žloutků v domácnosti nebo ve výrobě.
Vyjádřit se mohu jen k těm v domácnosti. Žloutky můžete upotřebit do těst lineckých vaflových, kynutých, do vaječného koňaku, žloutkového krému a do rakviček. Výčet jistě jiní doplní. Většinou řeším obrácený problém, tedy že mi přebývají bílky. Ty se dají dobře uchovat v ledničce (cca týden) nebo se dají mrazit. Po rozmrznutí se dají bez problémů vyšlehat. Počítám pak na jeden bílek 3 dkg, takže nemusím popisovat, kolik kde mám bílků. Toto uchování je výhodné v tom, že pokud se rozhodnu dělat něco bílkového, tak je mám po ruce a nemám problém co se žloutky. Doporučuji tedy postupně schraňovat bílky ( vždyť žloutky se používají nejen v pečení ale i při vaření a bílky zbývají) a dělat bílkové výrobky až v době, kdy jich mám dostatek.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.