Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: mini zákusky'

Od: Johny

Vloženo: 31.01.2009 22:51:09

Záměrně svůj příspěvek píšu sem, ne na váš email, aby si je mohli přečíst i ostatní.

Zde je několi osvědčených receptur, ale množství je pro použití v cukrářském provozu, proto bude třeba si je přepočítat na menší množství -


Sachr pláty -

0,860 kg mouka, 0,460 kg olej, 1,300 kg bílky, 0,720 kg žloutky, 1,320 cukr krupice kg, 0,260 kg kakaový prášek

- mouku si smícháme s kakaovým práškem a společně tyto suroviny prosejeme (kvůli provzdušnění a odstranění případných nečistot)

- žloutky šleháme s 1/3 cukru do zhoustnutí a zesvětlení, na konci šlehání za pomalého chodu šlehače zamícháme olej, poté už nešleháme

- bílky vyšleháme se zbylými 2/3 cukru do pevného bílkového sněhu (pozor, nesmíte přešlehat!)

- částí bílkového sněhu zlehčíme žloutkovou pěnu a poté ji vmícháme do bílků + postupně zasypeme prosátou mouku s kakaovým práškem a opatrně vmícháme

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem a upečeme (cca při 220°C)



Bezé pláty -

0,700 kg mouka hladká, 2,600 kg bílky, 0,700 kg podzemnice - mletá (buráky), 1,700 kg cukr krupice

- bílky vyšleháme s cukrem na pevný bílkový sníh a opatrně zamícháme prosátou mouku s mletou podzemnicí

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem a před pečením slabě posypeme moučkovým cukrem (cukr nám při pečení vytvoří kůrku a plát zůstane vláčný)

- opět pečeme cca při 220°C



Piškotové (kakaové) pláty -

0,400 kg cukr krupice, 0,370 kg mouka, 0,630 kg vejce, 0,050 kg kakao, 0,050 kg voda

- vejce s cukrem šleháme do zhoustnutí a ke konci šlehání přidáme vodu, došleháme

- ručně zamícháme prosátou mouku (mouku s kakaovým práškem)

- rozetřeme na plechy vyložené pergamenovým papírem (pečící papír) a upečeme cca při 220°C



- všechny tyto receptury jsou na pláty, ze kterých lze stáčet rolády i připravovat řezy

- domnívám se, že většina receptů, které mají laičtí cukráři doma jsou také vhodné pro stáčení rolád, i za studena, ale problém je v tom, že je při pečení většina lidí vysuší, proto již poté nejdou stočit

- roládové pláty proto doporučuji péct zhruba při teplotě kolem 220°C, že je plát upečený poznáme tak, že pokud na něj sáhneme a prstem malinko zatlačíme, měl by se nám plát "vracet", pokud nám pod prstem zůstane důlek, plát ještě chvíli necháme péct - chce to malinko cvik

- pláty po upečení sundáme z plechů, na kterých byly pečeny, aby nedocházelo ke zbytečnému vysoušení působením sálajícího tepla


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.