Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: vaječný konak'

Od: Macek II

Vloženo: 26.11.2005 21:08:24

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR II
Do čisté láhve dáme 3/4 l čistého lihu s 15 dkg strouhané čokolády dobře promícháme a postavíme na 8 dní na vlažné místo. Zvlášť si povaříme v 1/8 l vody 15 dkg cukru 10 minut. Prochladlý promícháme s čokoládovým lihem, procedíme přes filtrační papír, čistý likér slijeme do čistých lahví, zazátkujeme, zapečetíme a uložíme.

ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR III
4 žloutky, 150 g pískového cukru, 1 sáček vanilinového cukru, 150 g hořké čokolády, 500 ml sladké smetany nebo mléka, 300 ml 45% destilátu (brandy nebo rumu)
Žloutky utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany nebo mléka a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme ji k žloutkové pěně, nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nesmíme však vařit. Potom nádobu vyjmeme a za občasného prošlehání necháme její obsah vychladnout. Pak přilijeme destilát, promícháme a procedíme do lahví. Likér necháme několik dnů odležet

KAKAOVÝ LIKÉR
Potřebujeme : 1 l mléka, 600g cukru, 1 konden,kakaové mléko, 60g kakaa, rum dle chuti,
Mléko svaříme s cukrem, necháme vychladnout, přidáme kakaové mléko a kakao, pořádně promícháme a přidáme rum. Dáme do lahve a do lednice.
KÁVOVÝ LIKÉR
15 dkg pražené umleté kávy hodíme do litru vařící vody, ihned odstavíme (vařiti se nesmí) a dobře přikrytou kávu necháme ustáti, načež ji procedíme kávostrojem neb čistým plátnem a odměříme. Zvlášť si povaříme v 1/2 l vody 60 dkg cukru s 6 cm vanilky 12-15 minut a dáme chladnouti. Do studeného cukru nalijeme procezenou kávu a 1/2 l čistého lihu. Dobře promícháme, načež filtračním papírem procedíme likér do čistých lahví, zazátkujeme, zapečetíme a uložíme.



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.