Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: formy'

Od: Helena

Vloženo: 20.08.2008 7:57:37

Já to dělám bez formičky, kterou jsem taky nesehnala, tak jsem si pomohla a jde to. Ale podotýkám, že z toho dělám jen mini zrna, na velké zrna si musíte vyhledat něco většího.
Koupila jsem si z umělé hmoty takové tvořítko na kopečky, vypadá to stejně jak se používá "naběračka" na kopečkovou zmrzlinu, jen ta z umělé hmoty má v rukojeti takové tlačítko, které když zmáčknu tak z té "naběračky" to samo vytlačí. Jinak se může používat i vyklepnutím o stůl.
Z marcipánu vykrojím kolečko, které vložím do té "naběračky", naplním hmotou na zrno (ne plně cel), znovu přiložím vykrojené kolečko - to je spodek zrna, trošičku na okrajích spojím - ale není nutné, pak vyklopím. Mám kopeček jako zmrzlinu a hned malíčkem projedu střed a je z toho pěkné zrno. Pokud mi to trošičku na těch spojích dole proteče ven, nevadí, po poilití čokoládou nic není poznat!
Máčet v čokoládě pořádně ztuhnuté, ale to už určitě víte.
Jinak na velké zrno si vymyslete něco většího, třeba misku, ale nesmí být moc roztažená po bocích, je lepší když je průměr menší a miska vyšší, protože když to projedete malíčkem tak se vám to zrno roztáhne a trošičku sníží.
Já mám z této mé formičky, která byla velice laciná a je všem přístupná, velice pěkná zrna. Zkuste to.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.