Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: marokánky'

Od: Jana

Vloženo: 30.07.2008 20:15:48

Já už to nevydržím, je mně Jarka líto, takže Jardo, tady jsou dva recepty - jeden domácí a druhý z učebnice cukrářské technologie, je to na strašně velké množství.
Domácí:
1/4 litru šlehačky /stačí i mléko/
4 lžíce hladké mouky
5 lžic krystal. cukru, vše svaříme do zhoustnutí.
Do chladnoucí směsi přidáme 20 g másla a asi 200 g směsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí, kandovaného ovoce. Smícháme a na vymazaný plech se lžičkou tvoří placatá kolečka. Pečou se ve středně teplé troubě, až mají hnědé okraje, od plechu se dají sundat jen za tepla špachtlí, vychladnuté by se lámaly. Po vychladnutí namáčíme rovnou stranou v čokoládě.

recept z učebnice:
cukr krupice 2 400 g
Margarín 550 g
hladká mouka 750 g
sušené mléko 50 g
škrobový sirup 650 g
Proslazená pomeranč. kůra 800 g
rozinky 500 g
buráky nesolené 2 200 g
voda 1 100 g
Svaří se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kůra, buráky a rozinky. Po částečném vychladnutí se přidá mouka, zamíchá a sáčkem se stříkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlačíme do placičky. Pečeme při 220 C a před dopečením se tvar upraví kulatým vykrajovátkem. Sundává se za tepla, vychladlé namáčí v čok. polevě.
No, schválně, na který máte větší chuť? Držím Jarkovi palce, ať se mu dílo podaří a ve své zvídavosti se nedá nikým odradit.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.