Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Panna cota' |
Od: Johny |
Vloženo: 19.05.2008 18:04:56 |
Kterak na Panna Cottu? Tady je jeden z mnoha receptur. Panna Cotta pochází z Itálie a v překladu znamená - "vařená smetana".
750 ml smetany (33% tuku), 3 lžičky želatiny, 1 vanilkový lusk (může být i rozříznutý a vyškrabaný, chuť vanilky bude ve výsledné dezertu silnější), 90g cukru krupice
- receptura je zhruba na šest mističek o objemu 150 ml (formičky vytřeme mírně olejem, pozor olej nesmí mít žádnou výraznou chuť)
- z celkového množství smetany si dáme cca 5 lžic stranou do mističky a posypeme ji želatinou, kterou tímto způsobem necháme nabobtnat - zbylou smetanu, vanilk. lusk a cukr zahříváme opatrně za stálého míchání v hrnci skoro k varu => odstavíme, odstraníme vanilkový lusk a vešleháme nabobtnalou želatinu - rozdělíme do mírně vymazaných forem nebo misek a necháme nejméně 2 hodiny v chladu - formy nahřejeme utěrkou namočenou do teplé vody a vychlazené dezerty vyklopíme na talířky
Doporučuji podávat s malinovou omáčkou či salátem, popř. doplnit o čerstvé ovoce (jahody, maliny ...)
Přeji dobrou chuť! Jak by řekli Italové - Buona apettito!
|
|
|
|
Dnes je pátek pátek 9. května 2025
svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|