Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Koňakové špičky'

Od:

Vloženo: 23.03.2008 12:16:28

Takže receptík na buflery.
bílek 2,4
žloutek 1,4
cukr 1
mouka 1,8
škrob 0,2
voda 0,6

BUFLEROVÁ HMOTA:
20 g kryštálového cukru
40 g hladkej múky
5 g krémového prášku (Zlatý klas)
60 g bielkov
30 g žĺtkov

ingredience: Buflery:
60 g pískového cukru,
110 g hladké mouky,
15 g pudinkového prášku vanilkového,
150 g bílků,
80 g žloutků,
40 g vody,

Když tak si vyberte. První je ověřený, myslim že i druhý.
S pudinkovým práškem chytnou zajímavou barvu i příchuť.
V podstatě se žloutky rozšlehají s vodou a přidá se do nich 1/3 mouky, tato mouka se ovšem má přidat těsně před smísením s bílkovým sněhem. Sníh se vyšlehá za postupného přidávání cukru v ne příliš tuhý sníh, nemá být přešlehaný. Část sněhu se pak přidá do žloutků, lehce promíchá a přidá se všechen sníh, pak postupně mouka, vše se lehce spojuje.
Stříkat se musí ihned.
Peče se na papíře.
Komu se to zdá složité, může dělat klasické piškoty, ovšem bufler je jiný, vlhčí, jemnějí póry.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.