Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Krówki, měkké karamely z Polska' |
Od: Karlos |
Vloženo: 28.02.2008 15:45:43 |
Ahoj lidi. Mám dotaz na výrobu krovek. Člověk by si mohl říct, že jde jen o karamelové bombony, ale ona v tom bude docela věda. Pokud jde o uváděná složení na obalu, obvykle vypadá takto: karamel, cukr, smetana, sušené mléko, škrobový sirup, máslo(jiný tuk), vanilín. Otázka je jak na to, a kde sehnat správný recept! Vychytat ten správný postup asi nebude jednoduché, lepší by bylo jej zjistit, pokud není tajný:-) Jednou z možnosatí je že se udělá z části cukru karamel, ten se pak s ostatním cukrem,vodou, mlékem, vanilínem, tukem a smetanou(pokud tam je) vaří na určitou hustotu. Jak jsem se dočetl na jednom webu, přidává se do krovek fondán pro řízení krystalizace, což jsem předpokládal a jsem rád že se mi tento předpoklad vyplnil. Údajně se ho přidává asi 20% ke karamelové mase. Ta se nechává vyzrávat snad i několik dní, a leje se do forem....(v tom vidím problém, v optimální konzistenc a krystalizaci, neboť jak konzumenti krovek vědí, dobrá krovka je uvnitř polotekutá, na povrchu pevná), pak krájí na kousky...všechno teorie, co si o tom myslíte, vy zkušení cukráři a odborníci???? prosím o radu a pomoc. Karel. |
|
|
|
Dnes je neděle neděle 10. listopadu 2024
svátek slaví Evžen, zítra Martin
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|