Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Krówki, měkké karamely z Polska'

Od: Karlos

Vloženo: 28.02.2008 15:45:43

Ahoj lidi.
Mám dotaz na výrobu krovek. Člověk by si mohl říct, že jde jen o karamelové bombony, ale ona v tom bude docela věda. Pokud jde o uváděná složení na obalu, obvykle vypadá takto: karamel, cukr, smetana, sušené mléko, škrobový sirup, máslo(jiný tuk), vanilín.
Otázka je jak na to, a kde sehnat správný recept!
Vychytat ten správný postup asi nebude jednoduché, lepší by bylo jej zjistit, pokud není tajný:-)
Jednou z možnosatí je že se udělá z části cukru karamel, ten se pak s ostatním cukrem,vodou, mlékem, vanilínem, tukem a smetanou(pokud tam je) vaří na určitou hustotu. Jak jsem se dočetl na jednom webu, přidává se do krovek fondán pro řízení krystalizace, což jsem předpokládal a jsem rád že se mi tento předpoklad vyplnil. Údajně se ho přidává asi 20% ke karamelové mase. Ta se nechává vyzrávat snad i několik dní, a leje se do forem....(v tom vidím problém, v optimální konzistenc a krystalizaci, neboť jak konzumenti krovek vědí, dobrá krovka je uvnitř polotekutá, na povrchu pevná), pak krájí na kousky...všechno teorie, co si o tom myslíte, vy zkušení cukráři a odborníci????
prosím o radu a pomoc. Karel.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.