Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Plněný perník'

Od:

Vloženo: 04.11.2007 13:45:12

Dobrý den ,moc sama perník nepeču (jen sezonně před vánoci),ale otevřela jsem si znovu deník z praxe(protože jste mě zmátli tím ,že inverze cukru probíhá několik hodin!)
Píše se tady ,že inverze se nechá proběhnout do žlutého zabarvení přiteplotě 91 stp.Reomíra (což je 113,5 st.celsia)cca 5minut)poté se přidá soda k neutralizaci.( a to si pamatuji také ,z praxe ,že paní mistrová/dneska je jí už 72let/,tak inverzi nechávala proběhnout max.5minut!)
Na měkkost výrobků má vliv právě invertní cukr.mouka nesmí být s příliž velkým obsahem lepku,jinak se to projevuje tím ,že jsou výrobky porovité a tvrdší .Pro zlepšení vláčnosti perníku je dobré přidávat 5% žitné mouky z celkového množství mouky.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.