Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kremrole'

Od: Jana

Vloženo: 16.10.2007 17:33:36

Zatím se mi kremrole povedly vždycky, nejlepší bývají, když hotové těsto nechám dlouho odležet, výborné je, když si ho udělám větší množství a šoupnu do mrazáku. Po rozmrazení jsou trubičky vzorové. Recept mám tento:
16dkg hladké prosáté mouky
špetka soli
6-7polévk. lžic mléka
1 polévk. lžíce octa
4 žloutky
Z těchto surovin se udělá závinové těsto, je to dost fuška, musí se perfektně propracovat, až se na něm dělají puchýřky a těsto "škytá", když se zmáčkne. Vyválí se a do něj se zabalí tukové těsto:
16 dkg prosáté hladké mouky
1/4 kg másla (musí to být máslo)
Uňahňám dohromady a zabalím do závinového těsta, nechám odležet v chladnu a ještě dvakrát rozválím a znovu složím. Hotové listové těsto nechám odležet min. 2-3 hodiny, čím déle, tím lépe, třeba přes noc. Namotané trubičky peču zprudka, a když naskočí a mají pěknou barvu, dosuším je v mírnější troubě, asi na 150 C. Z másla se doslova rozplývají, škoda, že je nemám ráda.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.