Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Normy zakusku' |
Od: Tomas Sedlacek |
Vloženo: 01.03.2005 1:14:52 |
Existuje kniha, stejne jako jsou normy , resp. receptury studenych a teplych pokrmu, tak s cukrarskymi vyrobky. Pro vlastni zakusky by v provozovne mely byt pro kontroly tzv. vlastni kalkulace, stejne jako treba v restauraci pro jidla, ktera nenajdete ve vyse zminovanych publikacich. Tato kalkulace by mela obsahovat vahy a rozpis surovin pouzitych pri priprave, vyrobni postup, rozpis vahy jednotlivych porci ?a take ceny? - s cenou si nejsem jisty. Vlastni kalkulace prodavanych vyrobku jsou pouzivany napr. kdyz normy uvadi hmotnost porce 150 g a vy chcete hostum/zakaznikum nabizet porci o vaze 200 g, nebo napr. kdyz maji v restauraci "Petrova syrova pochoutka", tak musi byt kontrole k nahlednuti vlastni kalkulace/receptura. Tomas Sedlacek |
|
|
|
Dnes je neděle neděle 3. listopadu 2024
svátek slaví Hubert, zítra Karel
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|