Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Omluva!!!'

Od: Johny

Vloženo: 29.07.2007 21:16:31

Vážená Ido, když se založí společenstvo, tak to zase bude jen jeden člověk, který to bude táhnout, protože jsme všichni roztroušeni po celé republice, když se udělá sraz, ne všichni budou moci, protože většině do toho něco přijde atd. Co se týče peněz, nevím jak toto řešit, jsem rád, že se svým platem vůbec vyjdu, ono nájmy u nás nejsou vůbec levné a vůbec nemluvě o ostatním. Nemám na mysli vůbec něco mega, jde mi jen o to, abychom našim cukrářům, kteří mají o obor opravdu zájem mohli poskytnout další vzdělávání. Nevím jak u vás, ale u nás to s platy za cukrařinu není žádná sláva. Mnoho lidí musí od cukrařiny odejít i proto, aby vůbec svoji rodinu uživilo nebo aby se vůbec mohli postavit na vlastní nohy.
A že u nás je zájem o cukrařinu? Iduško, kéž by. Jen si spočítejte, kolik lidí zde na poradně, co reagují jsou opravdu vyučení cukráři? Ano, lidí reaguje poměrně dost, ale větší zájem o cukrařinu je ze strany laické veřejnosti, než od samých našich cukrářů! Nutno podotknout, že nebýt pana Řezáče a jeho aktivity, kterému tímto velice děkuji!!!, nebyla by ani tato rubrika. Jen se ho zeptejte, jaké problémy jsou s tímto spojené? Kolik lidí je ochotno přispět svými články na tento server? A pomáhá mu nějaké společenstvo nebo asociace s financováním těchto profesních stránek? Určitě souhlasím s tím, že každý kdo reaguje je v něčem dobrý, to určitě je. Co se týče kontaktů je potřeba mít i zahraniční kontakty, protože když vidím, co se u nás leckdy učí, např. že dort omažu krémem ze ztuženého tuku s přídavkem másla a cukru, nezlobte se na mě, ale to je hrůza! A pak když se objeví někdo se světovými zkušenostmi, tak toho zas využívá pouze pro vlastní prospěch, no kde to jsme? Když píšu o tom, že něco přijde, píšu o tom, že vše má svůj čas a sám dobře vím, že ke mně nic samo nepřijde. Za posledních pár let jsem investoval nemalé peníze do svého dalšího sebevzdělávání, snažím se shánět si literaturu i zahraniční ( tyto knihy stojí 1700 Kč a výše ) a teď jsem se nedávno stěhoval přes půl republiky, opustil jsem výborně placené místo šéfcukráře jedné cukrárny a proč? Abych se mohl dále vzdělávat a získal nové zkušenosti. Vím, že další vzdělávání není vůbec jednoduché, např. při práci ještě navštěvovat kurz angličtiny nebo podobně. Je mi 27 a můžu říci, že cukrařině jsem obětoval hodně ze svého života již od 15 let, co jsem se začal učit, celé dva měsíce prázdnin jsem většinou pracoval na cukrárnách, obětoval jsem cukrařině celé dny práce od rána do večera, včetně víkendů, všichni mi říkali že jsem workholik, ale dělal jsem to proto, že cukrařinu miluji a věřil jsem že poctivou prací alespoň trochu změním názor lidí na cukrařinu! Můžu vám říci, že po 6 letech této honičky, si chci také na malou chvíli vydechnout, ikdyž mi není zrovna 40 let. Iduško nebojte, ona špatná zkušenost, kterou jsem zde vysvětloval mě neodradila, naopak nabila pro další práci. Přeji mnoho úspěchů a ať se brzky u i vás na Slovensku najde dobrá duše, jako u nás pan Řezáč z Větrníku, a máte také svou poradnu a diskuzi o cukrařině! S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.