Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Omluva!!!'

Od: Johny

Vloženo: 22.07.2007 22:41:40

Dobrý den Dano, sice nejsem pan Sedláček, ale chtěl bych reagovat na váš skvělý příspěvek! Tu dobu vašeho učení a vaše VÝBORNÉ mistry, vám opravdu závidím, protože taková úcta k cukrařině, v té době kdy já se učil již tolik nebyla. Ale to co je nyní, to je opravdu katastrofa. Proč nepracují naše "společenstva" jak mají, to by nám mohli říci oni sami, ale to by nejdřívě někdo z nich musel komunikovat, že? I tyto instituce čekají, že naši cukráři již všechno umí a když ne, tak když nejsou tak majetní a nemají na to, aby mohli jet na školení do zahraničí, tak ať si zhnijí někde v provozu! Mám tu zkušenost, že jsem dostal nabídku jít do týmu reprezentujícího ČR (upřesňuji že se tenkrát nejednalo o nabídku o AKC ČR, abych předešel nesrovnalostem), ale když odpovědné osoby zjistili, že bohužel neumím jazyky a neumím po vyučení pracovat s pravou čokoládou, pastiláží, karamelem ..... a nemám ani peníze na to, abych jel na stáže do zahraničí, dali ruce pryč! Co to je za přístup? Takto se staví ona nejmenovaná organizace k dalšímu vzdělávání odborníků? Právě od těch to organizací očekávám zajišťování dalšího vzdělávání našich řemeslníků! Kdybych svůj obor tolik nemiloval, snad bych i tenkrát šel dělat něco jiného, úplně mě to dostalo na kolena. Samozřejmě až po letech praxe tyto zkušenosti pomalu získávám, ale stojí to mnoho úsilí i peněz, protože kurzy si musím platit sám.
Co se týče učňovského školství, jsou podle mě možnosti na zlepšení dvě - jedna je, že mistři odborného výcviku začnou mít potřebu se dále vzdělávat a přestanou utloukat talent učňů u kterých cítí, že již za dobu učení jsou vlastní pílí skoro lepší než oni a tou druhou - že do učňovského školství vstoupí cukráři - nové generace, kteří mají o obor opravdový zájem a chuť se učit a začnou budovat v našich učních patřičnou hrdost k oboru, protože jinak to bude horší a horší a jen těžko říci, kam až to dojde. Myslím si, že dnes již mají naši mistři odborného výcviku mnohem více šancí sehnat seminář či kurz, kde se něco nového naučí a budou to moci předat dále svým učňům, nebo ne?
Děkuji všem, kdo se nevzdávají a bojují za zkvalitnění naší cukrařiny! Vím, že to není jednoduché, ale hlavní je, nevzdat to!
S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.