Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu'

Od: jerry

Vloženo: 30.05.2007 19:47:02

ok tak ja vam rozlousknu:

zuzu neboli marsmallows:

455 cukr krystal
1 polev.lzice glukozoveho syrupu
200ml vody
9 listku zelatiny
1 kavova lzicka vanil.extraktu
125g libovolneho ovocneho pyre/maliny,mango,banan..../
50:50 cukru moucka: skrobove moucky
postup:

bohuzel budete potrebovat cukromer,coz asi moc z vas nema,nebo alespon teplomer jez dosahne teploty vic jak 127 st.celsia.

1, namocte zelatinu do vody cca10min
2,svarte cukr, glukozu,vodu/200ml/ k teplote 127 st.celsia
3.behem cekani na pozadovanou teplotu,vyslehejte bilky v kuchyn.robotu az zacnou tvorit spicky,ktere drzi tvar
take privedte pyre k varu,odstrante z plotny a rozpustte v nem vyzdimanou zelatinu
4,smichejte cukrovy syrup a pyre
5,zpnete robot s bilky na nejvys. otacky a opatre prez ne prelijte syrup+pyre
6,hmota zprvu bude vypadat ridce slehejte asi 20-25min az z ni bude leskla hustsi hmota
7,vylozte pozadovanou formu potravin.folii
a popraste ji huste mixem cukru a skrob.moucky
/duvod:nepodarilo by se vam pak dostat zuzu z formy.pouzijte cednik pro rovnomerne pokryti/
8,nechte ztuhnou v lednici cca 2hod./
9,opakujte poraseni na povrchu zuzu
skladujte na suchem ne prilis horkem miste,ne v lednici,cukr by vam zvlhnul.

jerry


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.