Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Marlenka'

Od: Supr buchta

Vloženo: 25.04.2007 18:10:27

Zkombinovala jsem nekolik receptu a je to fakt dobre a super. Vubec se to nepripaluje a rozplyva se to na jazyku !!!! Skuste to!!!!!!! Tohle je muj stastny recept:
MARLENKA

INGREDIENCE:
100g másla
2 velké lžíce medu
200g cukru
1 malá lžíce octa
1 velká lžíce sody
3 vejce
500g hladké mouky

KRÉM:
200g másla
1 salko (uvařené 3 hodiny ve vodě na karamel)
mleté vlašské ořechy, koňak (nemusí být)

Postup:
V hrnci nad párou rozpustíme máslo, přidáme cukr, med a vymícháme. Ocet přidáme do sody ve vedlejším hrnečku, vypění to. Vmícháme do medové kaše. Směs dáme na ohen (lázeň) a za stálého míchání vmícháme vejce. Mícháme stále, pak odstavíme, a do horkého postupně přisypáváme mouku a vymícháváme. Nebo tohle udělej v teflonovém hrnci, kde se těsto nepřipeče a nepřipálí.
Po částečném vychladnutí těsto rozdělíme na 5 až 6 kuliček, zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu odpočsívat na teplém místě.
Po odpočinutí vyválíme na slabou placku, protože těsto je tuhé, je lepší nejprve udělat delší váleček, který se potom dá vyvalovat na tenkou placku. Pečeme na pečícím papíru každou placku zvlášt nebo na plechu vysypaném moukou (bez vymastění!!!!) asi 240 st. 3-4 min ale musíš hlídat podle tlouštky placky péci i kratší dobu at to nespálíš!!
Placky je možné upéci i několik dní dopředu. Placky ořežeme do požadovaného tvaru a velikosti a odkrojky pak použijeme k nastrouhání. Pokud by se to lámalo tak můžeme kraje okrojit až dodatečně jak nám to stuhne v lednici. Slepujeme je krémem i na horní dáme krém a to pak postrouháme odkrojky těsta smíchanými s grankem nebo oříšky, Marlenku pak můžeme počárkovat rozpuštěnou čokoládou na vaření. Marlenku necháme ztuhnout aspon 2 hodiny v lednici.

Krém: Smícháme máslo a salko a trošku konaku když máme.




Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.