Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: kávové zrna' |
Od: Helena |
Vloženo: 23.03.2007 16:23:14 |
Dobrý den Mariko, p. Ida Vám dobře zodpověděla, ale já bych ještě něco poradila: Cukrářská poleva - je hořká čokoláda zředěná ztuženým pokrmovým tukem - ne margarínem, a to v poměru 5:1. 5 dílů čokolády na vaření + 1 díl (i trochu více) ztuž. tuku, rozehřát opatrně asi tak na 34 st.C. Marcipán je lepší si udělat doma, je levnější a dobře se z něho dělá: 1 díl mletý cukr 1 díl sušené mléko polotučné trošku vody (vodou šetřit!) mandlové aroma Vše řádně zpracovat na tuhou hmotu, aby se dobře vyválela, nikde nelepila. Při pracování nenechávat na vzduchu (vysýchá), ale balit do mikroténu. Vodu do směsi přidávejte jen po lžičkách, pak jak to bude tuhé tak přidávejte dále. Když přidáte moc vody a je to řídké, tak zase opět musíte přidat suš. mléko i cukr. Pokud budete marcipán válet na podložce, můžete si ho podsypat trošku škrobem, nebo pudingem. A zbytek přesně podle p. Idy - margarín nahradit máslem, ztužený tuk ničím jiným. |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 10. října 2024
svátek slaví Marina, zítra Andrej
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|