Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Brousek, zákalec.'

Od: Jan Konečný

Vloženo: 06.12.2004 23:39:45

Prosím, kdo mi vysvětlí terminus technikus"brousek, zákalec". Stává se mi při pečení sladkých těst(třená, piškotová,) že po upečení mi vznikne výše uvedený stav. V žádné kuchařce, ani odborné knize(učebnici), jsem se nedočetl, proč a jak toto vzniká. Někdy je brousek vysoký jen 2-3 mm, takže se výrobek dá jíst, někdy je přes celou výšku, takže se musí vyhodit. Starší, zkušené kuchařky mi radí každá něco jiného(řídké těsto, tuhé těsto, důležitý jeden směr tření , dokonce jedna babička mi řekla, že se před vložením těsta do trouby pokřižuje).
Poradí někdo kde se o tomto tématu dočíst, případně jak se zbavit "zdrcnutého těsta" po upečení ????? Děkuji.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.