Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Medovník'

Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 04.07.2004 5:09:45

Nekolik dalsich receptu ktere jsem po chvili hledani objevil jsou nize, osobne jsem vyzkousel posledni z nich, a nema chybu.

Medovnik1.

1 vejce, 150 g cukru, 50 g tuku, 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 1 lžička sody, 450 g hladké mouky
Máslový krém: 250 g  másla, 350 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, mléko a hrubá mouka na kaši nebo hustý pudink

Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a zpracujeme pomocí měchačky. Ihned vyklopíme na vál a zpracujeme ještě za tepla pomocí malého množství hladké mouky v hladké těsto. Postupně vyválíme tenké placky. Vyválenou placku opatrně dáme na vymaštěný a vyhřátý plech a  těsto propícháme. Pečeme rychle do lehkého zhnědnutí, sejmeme z plechu a po vychladnuti naplnime kremem.
Krém: Vše utřeme do pěny a přidáme kaši nebo hustý pudink, vyšleháme krém a necháme zchladnout. Po naplnění medovník polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Medovnik2

4 sklenicky hladké mouky
4 vejce
1 sklenicka cukru
2 polévkové lzíce oleje
1 kyprici prasek do peciva
8 x velké polévkové lžíce medu
1,5 sklenicky mletých orechů

Priprava testa:

Vejce uslehejte s cukrem, pridejte mouku, rozehraty med a vsechny ostatni suroviny, vypracujte testo, nechejte v chladnu odpocinout.

Dalsi postup je stejny jako u predchoziho receptu.

Medovnik3

2 lzice medu, 3 vejce, 200 g cukr moucka, 75 g maslo, 500 g hladka mouka, 1 lzicka sody

Prvni ctyri suroviny smichejte v horke vodni lazni, potom vmichejte mouku a sodu, jeste z tepleho testa vyvalejte korpusy, peceni znate opet z predchoziho receptu, krem podle chuti, cely medovnik je treba nechat dostatecne zmeknout/zvlhnout, nejlepe dva dny, coz je ale na hranici s tyranim a mela by se o tom dozvedet Amnesty International.

Hodne stesti a uspechu pri zkouseni receptu preje

Tomas Sedlacek



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.