Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: odpalované těsto'

Od: Vladimír

Vloženo: 01.08.2020 19:37:56

Dobrý den, jsem cukrář a sbírám staré cukrářské recepty po cukrářích, nejlepší věnečky a větrníky jsou z mléka, tento recept se již dělal ze starého Rakouska, bohužel ve válce a po druhé světové válce mléko nahradila voda, a máslo nahradil tuk a později olej, což je podle mého velký rozdíl!!!!, Já dávám na půl litru mléka čtvrt kila másla, poté dám vařit do kotle, a ještě tam přidávám špetku soli, hned jak se začne z mléka másla a soli vařit přidám prosátou hladkou mouku 300g, až se směs důkladně protestuje provaří dám kotel do stroje a protínačkou míchám , až je směs vychladlá, poté postupně když se to míchá přidávám celé vejce dohromady 8 až 9 vajec ale záleží velmi na velikosti vajec!!!!!, Poté znova dobře promíchám a stříkáme cukrářským pytlíkem a řezanou trubičkou na pečící papír nebo pomaštěný plech věnečky zlehka postříkáme vodou dáme do trouby v které může být klidně i rendlík s vodou a dáme péct já osobně dávám péct na 200 Celsia když věnečky už vypadají že se dotýkají tak snížím teplotu na 170 nebo 180 aby věnečky Po upečení nespadly!!!,


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.