Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Piškotová roláda' |
Od: Vladimír |
Vloženo: 01.02.2020 7:20:20 |
Dobrý den,jsem cukrář ,na rolády jde použít tři hlavní typy,1.nahrivana lehká hmota,2.lehka šlehaná hmota za studena 3.lehka šlehaná hmota za přidání rychlosehaci pasty , já , dělám hlavně tu nahřívanou recept pochází ze škoda gastro Plzeň ,kde bývala cukrářská výrobna na dvě rolády budete potřebovat ,8vajec,100g.cukr krupice, které v kotlíku nahrejeme lajcky řečeno jako polévku (až nám budou prsty na koncích lehce pálit ale ne zas moc, šleháme docela dlouho dokud nemáme dokonale vyslehanou kyprou hmotu, poté doni zamícháme prosatou mouku 100 g,a opatrně promícháme vařečkou,a pečeme cca 200 c podle druhu péče či trouby,2.varianta možná jednoduší na přípravu na 2 rolády budeme potřebovat 6 vajec , bílky zvlášť , žloutky zvlášť, vyšleháme si bílky za postupného přidávání cukru krupice 180 g, po důkladném vyšlehání zamícháme na dvojku žloutky, po té do hmoty opatrně zamícháme vařečkou 190g prosate mouky z 10 g. Kypřící prášek, a se lžící oleje, opatrně zamícháme a pečeme na 180 stupňů,dle druhu pece či trouby, PS vejce sice udávám v počtu ale záleží na velikosti já používám velké či domácí ty z obchodu po třiceti kusech bývají menší ,tak si na to dávejte pozor |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 10. října 2024
svátek slaví Marina, zítra Andrej
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|