Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: turecký med a žužu'

Od: Terminator

Vloženo: 08.01.2018 0:33:53

Krystalový cukr rozpuštěný ve vodě v hustý sirup se invertuje kyselinou vinnou (asi 10 g na 30 kg cukru) mírným varem za neustálého míchání.
Po určité době vaření (kdy se táhne v nitkách) se nechá vychladnout.
Přidá se sníh ušlehaný z čerstvých bílků.
Znovu se za neustálého míchání zahřívá, až směs zhoustne a cukr začíná karamelizovat.
Do chladnoucí směsi se vmíchají lískové oříšky nebo mandle a trochu aromatického medu.

Doplnění:
400 ml vody
Jedlou sodou se zneutralizují zbytky kyseliny. Sody asi 1,3 – 4 gramy.
Invertovaný cukr se zabarví do světlecitrónové barvy.
Invertování probíhý 2 – 3 hodiny při teplotě 80 – 85 stupňů celsia.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.