Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Medovník' |
Od: |
Vloženo: 05.11.2004 9:20:22 |
Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to překlad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý. těsto: 100g másla, 2 velké lžíce medu, 250 g cukru, 1 malá lžička octa, 1velká lžíce sody, 2 vejce, 700g hladké mouky, sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak přidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Směs dáme na oheň za stálého míchání přidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pěna a ta směs se přemění do hnědé barvy, pak to hned odstavíte. Po částečném, vychladnutí přidáme 700g hladké mouky.Těsto pak přikryjeme a necháme hodinu odstát na teplém místě. Po hodině z něj vytvoříme 7-8 kuliček. Každou kuličku vyválíme , až bude moc tenká a dáme ji péci. Krém: 200g másla, 1 konzerva Salka, nepovinné : vlašké ořechy, 100g koňaku. Salko 3 hodiny vaříme zcela ponořené ve vodě, ty tři hodiny jsou důležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout . (vznikne tuhá hnědá hmota) Vyklopíme a smícháme s máslem , mixerem.Až vzniknje homogenní hmota, pak můžeme přidat nepovinné suroviny. Na úpovrch dortu nastrouháme jednu placku těsta(prý se muže smíchat s ořechy či neinstantním kakaem)
|
|
|
|
Dnes je sobota sobota 9. listopadu 2024
svátek slaví Bohdan a Jezevec má narozeniny, zítra Evžen
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|