Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Kremrole'

Od: aja

Vloženo: 22.09.2006 14:13:24

Je pravdou,že na výši lepku a druhu tuku záleží,aby se listové těsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém překládání.Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsto dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.Je to těsto jednoduché a ve velké oblibě,jak na kremrole tak na šátečky.Já ho používám i na vánoční cukroví.
500g hladké mouky
250 ml šlehačky na šlehání
250g omegy-stoprocentní tuk
Vše na vále dobře,ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice,aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí,což je způsobeno vhlkoustí mouky,stačí přidat mouku a zapracovat.Vyvalujeme silnější plát,asi jako na linecké.Na kremrole řežeme pásky,které natáčíme na trubičky.Na šátečky krájíme čtverečky,do středu trubičku a protilehlé konce přeložíme přes trubičku.Nepotíráme vejcem.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.