Reklama
        
           
           
            
            
            
            
            
            
          
          
          
           
        
                     
                     
                     
       | 
      
      
      
Přidat příspěvek do diskuse
 
 
 
 
 
  
    
    
  
    | 
     Odpovídáte na příspěvek 'Tvrdé bonbony, cukrový rozvar'  | 
   
  
    | 
     Od: puma  | 
    
     Vloženo: 08.05.2014 1:36:09  | 
   
  
    | Dobrý večer, chci udělat tvrdé bonbony a nejde mě to. ::)) Karamelové už umím, ale nejsem schopen svařit cukr na silný lom cca 135 st.c. Dávám na kilo cukru cca litr vody, svařuji pomalu, ale při cca 128 st. c mi začne cukr rekrystalizovat. Další otázka: Kdy přidat do rozvaru kyselinu citronovou, aroma a v jaké formě ? Uvítám i odkazy na stránky, kde se toto řeší. Pomohlo by mě přidat do rozvaru cca třetinu množství cukru glukozového sirupu ? Zabránil by ten glukozový sirup předčasné rekrystalizaci cukru a zároveň by to pak bylo ny silný lom ? tedy tvrdé bonbony? Díky za reakce. | 
   
 
    
     | 
   
 
  
 | 
 
 
 
       | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
          svátek slaví Karel, zítra  Miriam
         
       
          
            
            
            
            
          
                
        Top 5 měsíce
        
          Reklama
           
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
       |