Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Černé cukrárny' |
Od: Pavel |
Vloženo: 06.04.2013 22:13:20 |
Nedá mi to abych i já přispěl s poznámkou. Sám jsem provozoval cukrárnu a vím jak je to se vším kolem a kolem zákusků. Já s tím neměl žádný problém. Bral jsem zákusky od velkého renomovaného výrobce. Takže bez problémů. Vím, ale od známé, která má oficiální malou cukrářskou výrobnu, co všechno už zažila za roky co živnost provozuje, těch problémů od našich kontrolních „orgánů“. Bohužel bylo by to na sáhodlouhé vyprávění. Takže jen pár drobností. Dostala třeba blokovou pokutu 300,- Kč za to že na vývěsním štítku firmy uvedla jméno jen např. M. Horáková, že to nebylo celé Marie Horáková. Při kontrole provozovny, pracovnicí ČOI , lednic se zákusky, dotyčná pracovnice nejdříve vyvětrala lednici vytahováním plat s zákuskama a vizuální kontrolou, následně měřila uvnitř teplotu se zápisem, „ teplota nevyhovující“. No bylo toho víc, možná proto, že dotyčná známá se ozvala na to, že „černé výrobny nikdo nekontroluje“ ! Mnohokrát už chtěla skončit s živností, ale je to CUKRÁŘKA tělem i duší tak to zatím překousla. Na dotaz u ČOI ohledně „černých výroben“ jí bylo taky řečeno, že „oni o to ví, ale nemůžou s tím nic dělat“ . Já si myslím, kdyby se chtělo, tak by se dalo! Ale je pohodlnější pro „orgán“ jít na jisto. Na druhou stranu spousta a spousta kolikrát nesmyslných předpisů a různých nařízení otravuje malé živnostníky (a to bylo slibů od politiků), že se tomu vyhnou a dělají na „černo“. Takže, možná se není čemu divit ale jak k tomu přijdou ti zákonně poctiví? No, mám taky vlastní zkušenost s potravinářských provozů, které vlastní různí cizí státní příslušníci. A to nejen z hygienického hlediska, ale i s legislativního a kontroly našimi „orgány“, mizivé! Přeji všem našim cukrářům pevné nervy v této době a spokojené konzumenty jejich sladkých výrobků! |
|
|
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 14. listopadu 2024
svátek slaví Sáva, zítra Leopold
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|