�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO JUNIOR 2007 BRNO NOWACO CUP - finlov prbh

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 30.03.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=958

GASTRO JUNIOR 2007 BRNO NOWACO CUP 13. ronk soute mladch odbornk v oblasti gastronomie MEZINRODN MISTROVSTV ESK REPUBLIKY

fiogf49gjkf0d

Odborn garant: Asociace kucha a cukr R , Asociace nk R
Sout se konala pod ztitou primtora Statutrnho msta Brna
a byla doprovodnm programem mezinrodnho veletrhu gastronomie, hotelovch slueb a veejnho stravovn G+H

POADATEL: 
Asociace kucha a cukr R poboka Brno
Veletrhy Brno, a. s.

ORGANIZTOR:
Stedn kola potravinsk a slueb, Charbulova 106

Generln sponzor: NOWACO Czech Republic, s.r.o.
Hlavn sponzoi: INTERGAST PRAHA s.r.o., JIVA-JIRK

Do ronku blova tuctu, jak je i nkdy nazvno slo 13, ji dospl leton GASTRO JUNIOR BRNO - NOWACO CUP. Finlov soubh pedchozch regionlnch kol v Ostrav - Hrabvce a Pardubicch nasmroval nejlep z nejlepch do Hlavnho msta veletrh.
Nad brnnskm finle se vznel otaznk stnu loskho paradoxu, kdy nkter finlov vsledky jednotlivc v porovnn s regionlnm kolem byly o poznn hor. Na to, zda-li tomu tak bylo, i nikoli, jsme si museli pokat a do tetho dne soute, kdy s definitivn platnost byl rezetnut gordick uzel vsledkovho poad t kulinskch discipln, kdy podkladem pro zvren verdikt byla kvalita pedvedenho dla.
Prakticky kadm rokem od poet nejvt juniorsk kulinsk soute v esk republice, se v jejm finlovm - a nejenom tam -  zvru meme setkvat mnohdy s progresivnmi novinkami.
Pi od poet, a mohu bt nkm vzat za slovo, e innost se pot a od porodu. Mnou vyen rd objasnm. Za zmnn soutn porod budeme bezesporu povaovat 1. ronk. Poetm nazveme, co mu pedchzelo, m byl ronk nult, kter svou zkuebn podobou rozvtil na semaforu vahy zelenou barvu pro rozjezd  dnes ji sprintujcho gigantickho kulinskho maratnu mladch tvrc gastronomickho umn.

OBOR  CUKR-CUKRKA

Pprava 4 porc modernho teplho nebo studenho mounku v asovm limitu 45 minut.. Mounk je soust tchodovho restauranho menu.
Povinnou surovinou jsou vestkov povidla od firmy NOWACO. Soutc mus dle pout minimln dv suroviny ze spotebnho koe.

Cukri

 1 - Semerdov Adla SPV hot. InterContinental Praha  265  Z 
 2 - Jaour Michal SH Bukaschool Most   224  Z 
 3- Tykalov Jiina S zemdlsk a potravinsk Klatovy  222  Z 

    

zleva: J. Tykalov - M. Jaour - A. Semerdov

A. Semerdov
 Variace eskho pernku  s povidly a vanilkov zmrzliny, dolnn smetanovmi jhlami, vinnou omkou a karamelovou hrukou

M. Jaour
okoldov dortk se vestkovmi povidly doplnn vikou z bl okoldy se smetanovm krmem, erstvou jahodou a hrukovou omkou ochucenou vanilkou

J. Tykalov
Klatovsk muzika ze smsi suenho ovoce, okoldov palek doplnn staroeskou povidlovou omkou s tvarohovmi noky a vinnou pnou


Vytisknuto dne 22.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku