�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2007: PØEHLÍDKA CUKRÁØSKÉHO UMÌNÍ

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 11.01.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=906

Po výjimeèném úspìchu uplynulého roèníku budou k vùdèímu svìtovému veletrhu s tématickým všeobecným zamìøením na cukráøský obor pøidány další akce

fiogf49gjkf0d

Po výjimeèném úspìchu uplynulého roèníku budou k vùdèímu svìtovému veletrhu  s tématickým všeobecným zamìøením na cukráøský obor pøidány další akce:

‘Buontalenti d’Oro’ trofej za zmrzlinu  a Pekaøský pohár SIGEPu ‘Bread Cup’ v sektoru peèení chleba

28. Mezinárodní veletrh tradièní výroby zmrzliny, cukráøství a pekaøství
(Rimini Fiera, 20.-24.ledna 2007)
Letošní významná víceoborová gastronomická událost je pro letošní   rok rozšíøena i pro kuchaøe, pro nìž je pøipravena nabídka exluzivních poznatkù støedomoøské kuchynì a s ní spojených surovin a ingrediencí. Pro letošní již 28.roèník vyšli poøadatelé svým odborným návštìvníkùm vstøíc tématickou specifikou rozdìlenou do dvou, níže blížeji specifikovaných námìtových oblastí.

Na veletrh se poøádají dva zájezdy na SIGEP 2007:

pro obchodníky s možností úèasti programu obchodních jednání – 19.-22.ledna
pro mistry odborné praxe, pedagogy, cukráøe, kuchaøe – s možností úèasti na odborném kurzu- získání certifikátu – 20.-24.ledna
Téma kurzu:
Technologie pøípravy pokrmù, støedomoøská strava – nejen ryby, moøské plody, byliny, olivový olej a další.
Italská gastronomie – praktická cvièení pod vedením italských  mistrù, tlumoèení do èeského jazyka, degustace

Program:
1. pøedkrmy
2. domácí tìstoviny + omáèky
3. pokrmy z ryb a moøských plodù
4. pizza a pokrmy z pizzového tìsta
5. zelenina, užití olivových olejù a bylin

Nabízíme úèast na obchodních jednáních, kdy organizátor poskytne informace o Vašem zájmu vystavovatelùm a pøipraví program obchodních  jednání. Jedná se o krátká cca 20 min. setkání pøi , kterých dochází k prvním obchodním kontaktùm .  Tyto jednání jsou na stáncích vystavovatelù nebo máte stùl v prostoru vyhrazeném tìmto jednáním. Tato výjimeèná nabídka, Vám mùže zefektivnit  obchodní úspìšnost návštìvy veletrhu  SIGEP 2007

Obchodní jednání pøipravuje:
Ing. Jan Voda ICS , zastoupení Výstavištì Rimini pro ÈR a SR, Wolkerova 9, 160 00 Praha 6. tel. 224312163, fax:224312164, e.mail:j.voda@ics-prague.cz,
www.ics-prague.cz 
Rimini Fiera S.p.A., pí. Roberta Masini , Via Emilia, 155, 47900 Rimini, e.mail:
r.masini@riminifiera.it, www.riminifiera.it , www.sigep.it

I T Á L I E - VELETRH SIGEP 2 0 0 7

28. roèník Mezinárodního veletrhu tradièní výroby zmrzliny, cukráøství, pekaøství  SIGEP bude uspoøádán Výstavištìm Rimini od soboty 20.ledna do støedy 24.ledna 2007. Navazujíce na výjimeèný úspìch z roku 2006 s dalším nárùstem poètu návštìvníkù (výsledný poèet  dosáhl  84. 722, což byl 12% nárùst oproti roku 2005), bude SIGEP 2007 zaujímat plochu pøibližnì o velikosti 90.000m2 a je oèekáváno pøes 700 vystavovatelù.

Prùhledné kontrolní mechanismy
Od roku 2006 jsou veškerá statistická data, které uvádí Rimini Fiera kontrolována ISF ( Istituto di certificazione dei dati statistici fieristici). Znaèka ISF se stala synonymem pro prùhlednost a  vìrohodnost.

VELKOLEPÁ OBCHODNÍ PØEHLÍDKA
Pøehlídka SIGEP 2007 bude pøedvádìt technologická vybavení, stroje, zaøízení, suroviny, ingredience, doplòky, dekorace, služby a publikace pro tøi výše zmínìné sektory tradièní výroby. Vedle tøí velkých výstavních oblastí vìnovaných výrobì zmrzliny, cukráøství a pekaøství (SIGEP BREAD Technologie a surové materiály pro pekaøství) se zde budou nacházet také speciální sekce “SIGEP Arreda”  - vybavení provozoven a “SIGEP Decora”. dekorace. Èokoláda bude vyzdvižena v sektoru nazvaném “ChocoSigep – suroviny, technologie a výroba kvalitní èokolády”.

Gabriella de Girolamo, projektový manager veletrhu, vysvìtluje: “SIGEP dosáhl a upevnil si svìtovou vùdèí pozici  v sektoru výroby zmrzliny, na cukráøském trhu se stal klíèovým veletrhem evropské úrovnì.V oblasti pekaøství dìlá velké pokroky. To potvrzují èísla dosažená v minulém roèníku: 25%ní nárùst mezinárodní úèasti s 11.741 návštìvníky ze 111 zemí. To je smìr, kterým jsme se ubrali, velký mezinárodní profil. Velký dùraz též klademe na kooperaci s mezinárodními oborovými asociacemi. Naším cílem pro rok 2007 je výraznì zvýšit tento profil.”

PRVNÍ VELKÉ AKCE SIGEPU 2007:
TROFEJ “BUONTALENTI D’ORO” A “CHLEBOVÝ POHÁR SIGEPU”
Po výjimeèném úspìchu Svìtového poháru zmrzliny v roce 2006 (opìt se bude konat v Rimini v 2008), který v minulém roce vyhrála Itálie, plánují organizátoøi SIGEPu velké události také pro roèník 2007. Organizace dvou z nich je již na pokroèilé úrovni.

21. a 22. ledna, bìhem tradièního setkání s akcí pod názvem “Podává se zmrzlina”, se uskuteèní první roèník Trofeje ‘Buontalenti d’Oro’. Každé dva roky bude tato mezinárodní soutìž týmù, organizovaná ve spolupráci SIGEPu a Cogel-Fipe Confcommercio, zamìøovat pozornost pøíznivcù oboru na nové hranice konzumace zmrzliny.
Bernardo Buontalenti, architekt z Florencie z konce 16. století a zaèátkem 17., je také znám pro speciální pozornost se kterou pøipravoval své pøepychové bankety. Nicménì ze všeho nejvíc je znám pro dort, který pøipravoval pøi pøíležitosti návštìvy španìlské delegace. Mléko, vejce, cukr a “dotek vína” smíchané a šlehané v pùvodním zmrzlinovém stroji. Nový produkt, který mìl zmìnit historii gastronomie byl servírován u stolu rodiny Medici: nyní je znám jako zmrzlina.
25 národních týmù ze všech kontinentù byl pozváno na 1.trofej ‘Buontalenti d’Oro’ a prvních osm registrovaných bude tvoøit skupinu soutìžících. Každý tým, složený z šéfkuchaøe a zmrzlináøe, bude navrhovat recepty na zmrzliny, které mají být podávány bìhem jídla a mají být s pokrmem sladìny. Zmrzlina a techniky její pøípravy se v souèasnosti staly souèástí menu vìtšiny vyspìlých cateringù.

Druhou velkolepou akcí, tentokrát v sektoru peèení chleba, je první roèník “BRED CUP“ “PEKAØSKÝ  POHÁRU SIGEPU”, evropskou týmovou soutìží organizovanou SIGEPem a koordinovanou klubem Arti & Mestieri.
V tomto pøípadì, deset národù reprezentovaný mistry pekaøi bude soutìžit v peèení chleba dle jejich národní tradice a jednom novátorském typu,  suchý kynutý pekárenský dort a chlebovou skulpturu reprezentující historický monument jejich zemì pùvodu.
Soutìž se bude konat každé dva roky a pekaøi budou pozváni z Portugalska, Španìlska, Francie, Belgie, Bulharska, Anglie, Irska, Itálie, Israele, Øecka a Chorvatska, aby vytvoøili skupinu deseti soutìžících zemi. Stejnì jako etapa soutìže, bude se konat také  (placená) ochutnávka produktù, kterou bude nutno zarezervovat a celý výtìžek bude vìnován na charitu.
Po loòské zkušenosti s Palestinou, je zámìrem soutìže otevøít, za pomoci získaných prostøedkù, pekaøství ve zvláštì chudých oblastech svìta.

SVÌTOVÝ MISTR ÈOKOLÁDY: ÈOKOLÁDA DO POPØEDÍ
Na závìr bude SIGEP 2007 pøedstavovat pro zákazníky prestižní iniciativy v cukráøském sektoru, jako  napøíklad pøípad národního cukráøského mistrovství a bude také zamìøovat pozornost na èokoládu, jejíž  spotøeba v Itálii stále narùstá.
Spolupráce s Barry Callebaut umožní Rimini hostit Italský výbìr svìtových mistrù èokolády, v kombinaci s výstavou skulptur vytvoøených k této pøíležitosti. Stejnì jako tato událost, budou se konat ještì další akce zasvìcené èokoládì na vysoce profesionální úrovni.

Pozvánka na odborný zájezd - tématickou pracovní cestu

28.Mezinárodní veletrh tradièních výrobcù zmrzliny, pekaøských výrobkù a cukrovinek

Odborný kurz – IAL Cesenatico, vzdìlávací institut, možnost získání certifikátu

Souèástí je obsáhlý doprovodný program konferencí, soutìží a dalších událostí. Z programu pro rok 2007: „BRED CUP“ –„Pekaøský pohár SIGEPu“ – evropská teamová soutìž, „BOONTALENTI d´ORO“-  „podává se zmrzlina“ - Národní cukráøské mistrovství - soutìž seniorù a juniorù. Kvalifikace pro svìtové mistrovství cukráøù v roce 2008. FOOD EXPERIENCE DESIGN  - design v potravináøství

OBORY:
• Cukráøské a pekaøské výrobky, polotovary, ingredience a suroviny.
• Zmrzlináøské výrobky, polotovary, ingredience a suroviny, kornouty, oplatky.
• Stroje pro výrobu a balení cukrovinek
• Stroje a vybavení pro zmrzlináøství
• Zaøízení a pøíslušenství pro tradièní výrobu sladkého peèiva a chleba
• Vnitøní vybavení všech druhù provozoven
• Chladící pulty a boxy, støíbrné a sklenìné nádobí
• Dekorace pro prodejny cukrovinek a zmrzliny

Termín     20. - 24. ledna 2007  (sobota - støeda)

Program

sobota- odjezd z ÈR v odpoledních hodinách,
nedìle - pøíjezd na místo v nedìli ráno, celodenní návštìva veletrhu s prùvodcem – tlumoèníkem,  veèeøe, nocleh
pondìlí – snídanì, návštìva veletrhu s tlumoèníkem, možnost úèasti na semináøích, programech, prohlídka Rimini, možnost nákupù, veèeøe, nocleh
úterý – snídanì, kurz ve IAL Cesenatico, obìd, osobní volno, možnost návštìvy Cesenatica, pøístav, muzeum lodí, rybí trhy, návštìva obchodního centra IPER, nákupy, obèerstvení, v noèních hodinách pøejezd do ÈR
pøíjezd ve støedu dopoledne
Cena:  5. 000,- Kè / os.   (zájezd se koná pøi minimálním poètu 35-ti osob)
Cena zahrnuje:
2 x ubytování se snídaní , 2 x veèeøe+1 x obìd, služby delegáta - tlumoèníka, doprava luxusním autokarem, VIP vstupenky na veletrh, katalog, odborný kurz- s možností získání certifikátu
Doprava autokarem, trasa :   Pardubice - Praha - Jihlava - Brno - Bøeclav - Itálie a zpìt

Poøádá:
ALFA TOUR s.r.o. , Mgr. Renata Kopecká, tel/ fax : 469 630 447 / 469 638 918

Ve spolupráci s:
Zastoupením Výstavištì Rimini pro ÈR, SR, Ing. Jan Voda– Wolkerova 9, 160 00 Praha 6, tel. 224312163, e.mail.:
j.voda@ics-prague.cz, www.ics-prague.cz
IAL Cesenatico, Viale Carduci 225, Cesenatico - Italia


Vytisknuto dne 10.10.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku