fiogf49gjkf0d
Vážení pøíznivci gastronomického soutìžení,
jak jste se již mohli dozvìdìt napøíklad z našich webových stránek (www.akc.cz), AKC ÈR poøádá letos v dubnu již „X.“ – a tedy jubilejní roèník národní kuchaøské a cukráøské soutìže s mezinárodní úèastí – GastroHradec 2005.
Rád bych na tomto místì podìkoval pøedsedovi východoèeské poboèky AKC ÈR, panu Milanovi Burdovi a všem èlenùm této poboèky, kteøí se již tradiènì vìnují nároèným pøípravám i realizaci této soutìže.
Zároveò dìkuji primátorovi mìsta Hradec Králové, pod jehož záštitou se soutìž pravidelnì koná.
Jubilejní roèník jakékoli aktivity je vždy nìèím významný. Je to pøíležitost, která dává prostor k zamyšlení, hodnocení a dalším plánùm…
Když se dnes podíváme na zaèátky této soutìže, mùžeme øíci, že kaleidoskop témìø 1000 exponátù v prùbìhu jednotlivých roèníkù výraznì zmìnil svou podobu. Zvyšování nejen kvality exponátù, ale i profesionálního pøístupu soutìžících si postupnì získalo své jméno i v zahranièí.
Ve všech oblastech lidského konání je stále co zlepšovat – a pokud se tak dìje, jako je tomu i v této soutìži, pak je to v poøádku…
Soutìž GastroHradec má v souèasnosti své nezastupitelné místo a plnì pøispívá k naplòování cílù AKC ÈR.
Dovolte tedy, abych ještì jednou podìkoval jménem svým i jménem AKC ÈR jak zakladatelùm této soutìže – pánùm Pøibylovi, Burdovi, Kubelkovi a Croitorovi, tak všem, kteøí vìnují svùj volný èas, znalosti a zkušenosti této soutìži dále – panu Runštukovi, Helenì a Ottovi Urbanovým, paní Karáskové, Jirkové, Škuthanové, Opitzové, Hasenöhrlové a mnohým dalším…
Závìrem pøeji organizátorùm úspìch v letošním roèníku, soutìžícím hodnì fantazie a kulináøského štìstí a komisaøùm, aby mìli co nejtìžší práci pøi hodnocení a rozhodování mezi nejlepšími nápady uvedenými do praxe.
Julius Dubovský
Prezident AKC ÈR
Zdroj: www.akc.cz