�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoce - Okov ezy s vajenm koakem

Autor: red.
Datum vyd�n�: 06.04.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6832

AE neutral rozpustme ve vod, dochutme dochucovac pastou
vajen koak a vmchme vylehanou lehaku.Hmotu rozeteme na plech s penm paprem nebo jen na vymatn a pomouen plech.

 

 

Písková hmota    
1000g SAND BASIC    
  600g vajec       
  500g jedlého oleje     
- Hnteme v hntai s   hákem na stední rychlost 2 - 3 minuty.
Na konci krátce vmícháme oíškovou hmotu.

Oíšková hmota
300 g  NUSSGENUSS
200 g vody
Sms promícháme a necháme 10 odleet

300 g rybízu       
  20 g KABI
- rybíz smícháme s KABI

Šlehaka s vajeným koakem  
400 g  AE neutral      
400 g vody 25°C     
120 g DP vajený koak    
2000 g šlehaky vyšlehané, neslazené
- AE neutral rozpustíme ve vod, dochutíme dochucovací pastou
vajený koak a vmícháme vyšlehanou šlehaku.

Dekor
400 g  elu (viz základní recept *)
  30 g   DP vajený koak
200 g zdobící šlehaky
 48  ks okoládových ozdob s 
 velikononím motivem

* Základní recept na el:
100g CLARO neutral    
400g  cukru      
1000g vody
- CLARO neutral smícháme  s cukrem a vmícháme do vroucí vody.

Zhotovení
Hmotu rozeteme na plech s peným papírem nebo jen na vymaštný a pomouený plech. Navrch nasypeme rybíz a odpeeme.

Pená teplota:  180 - 190°C
Doba peení:    25 - 30 minut

Po vychladnutí poteme šlehakou s vajeným koakem.
Necháme minimáln 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zateme) tenkou vrstvou elu.
Dlíme na ezy a zdobíme šlehakou a dekorem.


Vytisknuto dne 06.12.2023 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku