�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Plundrov peivo

Autor: Tom Sedlek
Datum vyd�n�: 02.04.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6830

Po vykynut tsto vyvlme, na nj polome mslo, pelome do psanka jako u listovho tsta a vyvlme.
Nechme asi 15 minut v chladu a potom jet 2 x pekldme a vyvalujeme.

 

Suroviny        

400 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 vejce
20 g drodí
2 polévkové líce cukru
špetka soli
200 g másla 
mouka na podsypani

Postup
Z drodí, cukru a trošky vlaného mléka udláme kvásek, vmícháme do mouky, pidáme vejce, mléko a sl a zpracujeme tsto, které se nelepí. Necháme na pomounném vále pikryté utrkou kynout. 
Po vykynutí tsto vyválíme, na nj poloíme máslo, peloíme do psaníka jako u listového tsta a vyválíme. 
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ješt 2 x pekládáme a vyvalujeme. 
Potom tsto vyválíme, nakrájíme tvereky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šáteku, nachame nakynout, peeme v hodn teplé troub.
Vtšinou se podávaji teplé.


Vytisknuto dne 28.09.2023 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku